Başkan Seçer; “KILIÇDAROĞLU YÜZDE 70 OY ALIR”

Başkan Seçer; “KILIÇDAROĞLU YÜZDE 70 OY ALIR”

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Gazeteci İsmail Küçükkaya’nın Halk Tv’de yayınlanan “Yeni Bir Sabah” programının canlı yayın konuğu oldu. Programda önemli açıklamalarda bulunan Başkan Seçer, 14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yüzde 70 oy alacağını söyledi.

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Gazeteci İsmail Küçükkaya’nın moderatörlüğünü üstlendiği “Yeni Bir Sabah” programına katılarak, Mersin ve ülke gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Mersin’de geçici olarak barınan depremzedelerin oy verme hakkına ilişkin önemli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Başkan Vahap Seçer “ Mersin’deki barınma merkezlerindeki vatandaşlarımızı geziyoruz. Eğer burada oy kullanmak istiyorum derlerse arkadaşlarımız yardımcı olacak. Yok ben kendi memleketimde oy kullanacağım derlerse de oy kullanacak insanların gidiş gelişlerini sağlayacağız. Oy hakkı kutsaldır. Her vatandaşımızın oy kullanma hakkı vardır. Sandığa gidip oy kullansın ki iradesi sandığa yansısın.”şeklinde konuştu.

“CUMHURİYETİN KURUMLARINDAN ARTIK LİYAKATLI İNSAN YETİŞMİYOR”

Belediyecilikte, kamu yönetiminde en büyük sorun liyakat olduğuna da dikkat çeken Seçer “Karayollarını, Devlet Su İşlerini, Köy Hizmetlerini beğenmezdik, eleştirirdik. Şimdi mumla arıyoruz. Oysaki kamu sektöründe mühendis yetişiyor, yönetici yetişiyor. Çünkü cumhuriyetin projeksiyonu buydu. Böyle bir Türkiye’den geldik, bu kurumları dumura uğrattık. İnsan yetiştiremiyor bu kurumlar.Liyakatı öncelemediğiniz noktada, siyaseti önemseyip liyakatı olmayan insanlarla yürüdüğünüz zaman yolda kalırsınız. Şu an hükümetin olduğu gibi.” dedi.

“CUMHUR İTTİFAKI MİLLETVEKİLLERİNDEN SES YOK”

Mersin’ depremden sonra 350 bin TC vatandaşı, 50 bin civarında yeni gelen sığınmacının olduğunu vurgulayan Başkan Seçer “ Deprem dolayısıyla nüfusun 2.7 milyon civarına geldiğini düşünüyoruz.Elazığ’a gösterilen hassasiyetin CHP’li Vahap Seçer’in yönettiği Mersin Büyükşehir Belediyesine de yapılması lazım. Valilik diyor ki 170 bin vatandaşımız var göç etmiş diyor, ancak araştırmalar yapıyoruz, gerçek rakamı çıkaracağım diyor. Ben size söyleyeyim su tüketimi artmış, katı atık artmış, çağrı merkezine gelen çağrı artmış, trafik artmış, kiralar artmış. Demek ki ciddi bir nüfus gelmiş. Ne yapacaksınız? Yeni altyapı yapmanız lazım. Bütün odaları, borsaları, sendikaları, sosyal sorumluluk projeleri yapan dernekleri topladım. Bunlar ortak bildiriler de yayınladılar. Mersin’de neler olduğunun araştırılması için Millet İttifakının milletvekilleri araştırma önergesi verdiler. CHP’li, İyi Partili, HDP’li milletvekilleri bunları dile getirdi. Ama Cumhur İttifakı milletvekillerinden ses yok. Mersin ortak paydasında Millet İttifakı, Cumhur İttifakı, AKP, CHP ayrımı olabilir mi? Bu konuda hep birlikte olmak lazım. Ben görüşmeler de yaptım. Ancak sonuç alamadık. Cumhur İttifakı milletvekilleri mecliste bunu yeterince dile getirmedi. Bakanlar ilgilenmedi.Umarım sayın Cumhurbaşkanı’ndan randevu alma olanağım olur, giderim bunları görüşürüm. Görüşmekten yana bizim için bir sakınca yok. Mersin ortak paydasında bir araya gelelim diyorum.” şeklinde konuştu

“DEPREMDEN SONRA BENİ KİMSE ARAMADI”

Depremden sonra kendisini merkezi hükümetten kimsenin aramadığını söyleyen Başkan Seçer “ Ama Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasının Türkiye direktörü aradı. Depremi izliyoruz, siz de yoğun göç aldı, yeni projeleriniz için finansmana ihtiyacınız olacak. Biz buna hazırız dedi. 50 yeni otobüs almak için kredi sağlayabiliriz bunun da yüzde 50’sini hibe ederiz dedi. Burada işte sorunu anında görmek, öngörülü davranmak, müdahale etmek budur. Liyakat budur. Kurum yönetmek budur.”dedi.

“ADAYIMIZ MERSİN’DEN YÜZDE 70 OY ALACAK”

Türkiye’de yönetim anlayışının değişimine iki aydan az bir süre kaldığını da söyleyen Başkan Seçer “60 günde kime sesimi duyuracağım. Hükümete mi? 60 gün sonra, ben eminim, Türkiye değişim istiyor, sokak bunu istiyor, farklı bir tablo olacak. İktidar değişecek. Değişim istiyor toplum. Bundan daha doğal bir şey olamaz. Mahkeme kadıya mülk değil. Memleketin sahibi gibi tavırlar zaten çok rahatsız ediyordu insanları, şimdi daha fazla rahatsız ediyor. Ortaya çıkan tablo iyi bir tablo değil. Demokrasi anlamında, ekonomi anlamında, yargı bağımsızlığı anlamında. Yaşadığımız afetler de cabası. 1999 depreminin üzerinden o kadar süre geçmiş, yasalar yapılmış ama bunlar denetlenememiş, deprem vergisiyle 90 milyar lira toplanmış, bağışlar toplanmış hâlâ depremler konusunda, önlem konusunda bir arpa boyu yol alamamışız. Bu şunu gösteriyor. Bu iktidar süresini tamamlamıştır. Taze kana ihtiyaç vardır. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Millet İttifakının adayıdır. Bunu Türkiye ittifakı olarak okumak lazım. Temel ilkeler çerçevesinde farklı siyasi geleneklerden insanlar bir araya gelmiş. Bu önemlidir. Herkesin ortak şikayetleri ortak paydası var. Bunu görmek lazım. Sokak bunu görüyor. Mersin’de çıkacak sonucu göreceksiniz. Mersin’de Kemal Kılıçdaroğlu en az yüzde 70 oy alacak. Burası İzmir değil. Burası Mersin. Mersin çok kozmopolit. Her partinin milletvekili var. Mersin Türkiye’nin özetidir. Mersin küçük Türkiye’dir. Bu nedenle önemlidir.”şeklinde konuştu.

“BELEDİYELER İKTİDARIMIZ İÇİN ÖNEMLİ REFERANS”

Bu seçimin her zamankinden daha farklı olacağını da sözlerine ekleyen Başkan Seçer “Uzun zamandır biz iktidar partisi milletvekili olarak sahada gezmedik. Ama şimdi 11 kentte belediyeleri yönetiyoruz. Bu muazzam bir referans. Seçmene şunu diyebiliriz: Belediyelerimizin hizmetlerini görüyorsunuz, insanlara bakışımızı, barış dilini, huzur dilini görüyorsunuz. İşte iktidarımızda da böyle olacak. Şu an siyasi iktidarın dilinin ne kadar yaralayıcı olduğunu görüyorsunuz. Bizim belediyelerimizde böyle olmaz. Deprem bölgesinde konutları yapacağız, bir tek kuruş almadan o evleri teslim edeceğiz. Bu kadar deprem vergisi alınıyor, bağışlar yapılıyor, hala milletin cebinden para almak derdinde olmamak lazım.” diyerek sözlerini noktaladı.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?