BAŞKAN SEÇER’DEN DAR GELİRLİLER İÇİN KONUT SEFERBERLİĞİ ÇAĞRISI

BAŞKAN SEÇER’DEN DAR GELİRLİLER İÇİN KONUT SEFERBERLİĞİ ÇAĞRISI

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, deprem göçü alan Mersin’in ilerleyen günlerde içme suyu, kanalizasyon, atık su arıtma ve konut konusunda sıkıntılar yaşayabileceğini belirterek “Mersin’de düşük gelirli vatandaşlarımızın sahip olacağı ölçekte konut sayısı yeterli değildir. Başta TOKİ olmak üzere hepimiz bu konuda ivedilikle, vakit kaybetmeden çalışmaları başlatmak zorundayız” dedi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da Mersin Büyükşehir Belediyesinin depremzedeler için yaptığı titiz çalışmaya tanık olduklarını söyledi. İmamoğlu, “Yoğun göç alan şehirlerimizin merkezi yönetim tarafından desteklenmesi şarttır” ifadelerini kullandı.

Deprem bölgesinde İBB tarafından yürütülen çalışmaları incelemek üzere bölgeye gelen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i de ziyaret ederek deprem felaketinin ardından yaşanan gelişmelerle ilgili görüş alışverişinde bulundu.
Ekrem İmamoğlu ve Vahap Seçer daha sonra, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından depremzedelerin geçici barınması için düzenlenen fuar merkezini gezdi.
Gezinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, depremin ardından en fazla göç alan ilin Mersin olduğunu belirterek, “Mersin Büyükşehir Belediyemizin misafir ettiği depremzede vatandaşlarımız bizim kolumuz, kanadımız altında, bizim güvencemizde, bizim şefkatimizde. Şu an ilk günkü travmaları atlatmaya çalışıyorlar. İnşallah önümüzdeki günlerde hayatı normalleştiririz onların da kalıcı evlerine, konutlarına geçmeleri sağlanabilir” dedi.

Deprem bölgesinden Mersin’e 350 bin vatandaşın geldiğini tahmin ettiklerini söyleyen Seçer, “Bu vatandaşlarımızın ani göçleri burada kendilerinin de bizlerin de yaşadığı bazı sorunları ortaya çıkardı. Bizim kendi nüfusumuz, daha önceki sığınmacı nüfus sayısı, depremden dolayı gelen kendi vatandaşlarımız ve sığınmacılarla beraber toplamda Mersin’in şu anda 2.7 milyon nüfusa eriştiğini düşünüyoruz. Bunun yaratacağı sorunları da görüp bir an önce başta merkezi hükümetin ve bizim belediyelerimizin, diğer kurumların tedbir alması gerektiğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Kurak bir kış mevsimi geçirdiğimize işaret eden Seçer, “Önemli bir süreçten geçiyoruz, sıkıntı yaşayabiliriz. Kanalizasyon, arıtma ve konut. Mersin’de düşük gelirli vatandaşlarımızın sahip olacağı ölçekte konut sayısı yeterli değildir. Başta TOKİ olmak üzere hepimiz bu konuda ivedilikle, vakit kaybetmeden çalışmaları başlatmak zorundayız. Bu insanların deprem travmasından dolayı kısa sürede kendi memleketlerine dönemeyeceğini düşünüyoruz. Projeksiyonumuz bu yönde. Altyapıdan sağlık alanına eğitim alanına bizi ilgilendiren ilgilendirmeyen, merkezi hükümeti ilgilendiren ilgilendirmeyen bütün alanlarda yeni revizyon planlarıyla yatırımların bir an önce başlamasının çok ivedi bir karar alınmasının gerekliliğini buradan ifade etmek istiyorum” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da “Deprem bölgesinde hepimizin çok önemli hizmetleri var, sorumlulukları var. Bu sorumluluğumuzu ve görevimizi yerine getirme konusunda çok ciddi bir gayret içerisindeyiz. Devletimizin her kurumu bu gayreti gösteriyor, göstermek zorundadır. Depremden etkilenen her bir vatandaşımız dünya görüşü yaşamı ne olursa olsun bizim başımızın tacıdır” dedi.

Mersin’in deprem sonrasında yoğun bir göç aldığına işaret eden İmamoğlu, “Göç meselesini sadece deprem afetinden sonra yaşamış şehirler değiliz biz. Yaklaşık 8-10 yıldır mülteci göçü başta olmak üzere yakın coğrafyamızdaki savaşın da etkisiyle yoğun insan göçüyle karşı karşıya olan kentleriz. Dolayısıyla bu yükün ağırlığını sıkıntılarını biliyoruz. Ama bir başka yönü var depremzede vatandaşlarımızın. Bunlar bizim vatandaşlarımız, bizim insanımız. Çocukları bu ülkede hayata tutunmak ve bütün ömürlerini geçirmek üzere eğitimlerini alıyor. Gençlerimiz umutlarını yüksek tutmak zorunda. Diğer insanlarımız da en üstün noktada bu ülkenin bireyi vatandaşı olmanın gururunu yaşamak zorunda. Dolayısıyla bizler bu konuda sorumluluğumuzu yerine getirirken eşgüdümlü bir biçimde devletimizin her kurumuyla sağlıklı iletişim, sağlıklı diyalog ve mutlaka görüş alışverişi ve sonucunda da birtakım desteklemelerle daha iyi hizmetler yapabileceğimizi biliyoruz. Bu bağlamda Mersin başta olmak üzere bütün şehirlerimizin, hangi şehrimiz olursa olsun, yoğun göç alan şehirlerimizin merkezi yönetim tarafından desteklenmesi şarttır. Artan nüfusa göre ilave bir bütçeyle katkı sunulması ve bu bütçenin de özellikle bu şehirlerde misafir edilen insanlarımıza vatandaşlarımıza harcanması kaydıyla onların desteklenmesi şarttır. Hizmetlerin aksatılmaması adına, geçmişten bugüne ertelenen, ötelenen hangi iş ve proje var ise başta yine Mersin olmak üzere bu şehirlerimize özenli bir katkı, özenli bir takip yapılarak bunların onayının verilerek hizmetlerin aksamaması, projelerin yürütülmesi noktasında da özel bir gayreti biz bütün hükümet yetkililerinden, merkezi hükümetin bütün sorumlularından beklemekteyiz” ifadelerini kullandı.

Deprem konusunda milletçe, hükümetlerce hatalar yapıldığını vurgulayan İmamoğlu, “Depreme karşı büyük bir sorumluluğumuz var. İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin birçok yöresinde amasız fakatsız mutlaka tedbir alan, gereğini yerine getiren iş ve işlemleri hızla devreye koymalıyız. İstanbul’da yoğun bir çalışmamız var, deneyim, tecrübe ne varsa elimizde bütün birikimimizle Mersin başta olmak üzere Türkiye’nin her şehri ile işbirliğine hazırız. Bunun adı ister kentsel dönüşüm olsun, ister binaların güçlendirilmesi olsun, ister konut politikalarıyla özellikle dar gelirli vatandaşlarımızın konut ihtiyaçlarının çözümü noktasındaki projelerimiz olsun, bu başlıklar altında özenli bir çalışmayı yerine getireceğimizi paylaşmak isterim” dedi.

İmamoğlu, “Kol kola verirsek, yaşadığımız deprem sürecini partiler üstü tutarsak, siyasi takvimlerin, siyasi menfaatlerin ve siyasi vaatlerin bir parçası olmaksızın vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını ve bunu nasıl çözeriz. Bunun iktidarı yok muhalefeti yok, bunun bürokratı yok siyasisi yok, bunun milletvekili yok muhtarı yok hep birlikte kol kola çalışabilmenin, bu milletin parasıyla yine bu milleti ayağa kaldırma becerisini ortaya koyabilmenin mutluluğunu huzurunu hep beraber yaşamakla yükümlüyüz” ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Yenişehir Belediye Başkanı Abdulllah Özyiğit, Alanya Sokağında vatandaşlarla buluştu.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?