BAŞKAN SEÇER’DEN ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERE: “BURASI SİZİN EVİNİZ”

BAŞKAN SEÇER’DEN ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERE: “BURASI SİZİN EVİNİZ”

Başkan Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ‘Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Merkezi Şube Başkanları Toplantısı’na katıldı. 55 ilden Mersin’e gelen şube başkanları, şehit yakınları ve gazilerle bir araya gelen Başkan Seçer, “Burası sizin eviniz. Ülkenin her köşesi her birimizin evi” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ‘Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Merkezi Şube Başkanları Toplantısı’na katıldı. 55 ilden Mersin’e gelen şube başkanları, şehit yakınları ve gaziler ile bir araya gelen Başkan Seçer, “Bu bayrak, vatan ve kutsal değerler uğruna canını feda eden şehitlerimizin yakınları ve çok değerli gazilerimizin burada olması bizlere onur verdi, şeref verdi” dedi.

Suphi Öner Öğretmenevi’nde düzenlenen toplantıya; Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Mustafa Işık ve 55 ilden gelen şube başkanları, şehit aileleri ile gaziler katılım sağladı. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Şehit Aileleri ve Gazi Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlik ile Büyükşehir Belediyesi 55 ilden gelen Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği yönetici ve üyesi 150 kişiyi ağırladı.

“Mersin’in insanları Türkiye’nin özeti”

Başkan Seçer, 55 ilden gelen şube başkanları, şehit yakınları ve gazilerin Mersin’e şeref verdiklerini ifade ederek, ziyaretten ziyadesiyle onur duyduğunu dile getirdi. Başkan Seçer, “Bu bayrak uğruna, bu vatan uğruna, bu kutsal değerler uğruna canını feda eden şehitlerimizin yakınlarının, yine bu değerler uğruna mücadele eden çok değerli gazilerimizin burada olması bizlere son derece onur verdi, şeref verdi” dedi. Misafirlerin, tarihi ve doğal birçok güzelliğe sahip Mersin’i beğenmesini umduğunu sözlerine ekleyen Seçer, “Bu güzel kentin asıl önemli zenginliği insanları. Çünkü Mersin’in insanları Türkiye’nin özeti. Doğu’dan Batı’ya, Kuzey’den Güney’e Türkiye ne ise, Türkiye’nin ortalaması ne ise özeti, izdüşümü ne ise işte Mersin de bu” diye konuştu.

“Biz burada huzur içerisinde, kardeşçe yaşıyoruz”

Mersin’de mutlu olduklarını da vurgulayan Başkan Seçer, “Biz burada huzur içerisinde, kardeşçe yaşıyoruz. Vatanına, milletine düşkün, bu ülke uğruna canını, kanını, mesaisini, her şeyini feda edecek bir insanlar topluluğudur Mersinliler; bütün bu çeşitliliğe, bu renk cümbüşüne rağmen kardeşçe, güvenle, birlik, beraberlik içerisinde yaşama iradesini gösteren insanlardır. Bu anlamda da kentin Belediye Başkanı olarak kendimi şanslı addediyorum” diye konuştu.  

“Bizler huzurun ve barışın tesisi için de her türlü gayreti göstermeye devam edeceğiz”

Vatan topraklarının büyük bir özveri ile kurulduğunu sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “En büyük örnekleri de burada, bu geceyi beraber paylaşan siz çok değerli şehit yakınlarımız ve gazilerimizsiniz. Bir emek, bir özveri, bir bedel ödemenin sonucu bu topraklar atalarımız tarafından bizlere miras bırakıldı. Biz de aynı mirası, aynı kararlılık ve hassasiyetle çocuklarımıza, torunlarımıza bırakmak zorundayız, emanet etmek zorundayız, onlara layık birer evlat olmak zorundayız. Bizim anlayışımıza layık da evlatlar yetiştirmek zorundayız. Onun için bu milletin kültürü önemlidir, değerlidir. Biz bu düşünce ile her türlü zorluğu beraber aşacağız. Tek kıstas var, tek önemli çizgi var: o da ailede kavga çıkartmaya teşebbüs edenlere müsaade etmeyeceğiz. Bizler huzurun ve barışın tesisi için de her türlü gayreti göstermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Burası sizin eviniz”

Şube başkanları, şehit yakınları ve gazileri Mersin’de misafir etmekten dolayı duydukları mutluluğu yineleyen Başkan Seçer, “Burası sizin eviniz. Ülkenin her köşesi her birimizin evi. 55 ilden yurttaşlarımız, vatandaşlarımız, sizler Mersinimizi gördünüz. Mersinimizi gittiğiniz yerlere anlatın. Özellikle de benim çok selamlarımı söyleyin ailelerinize, dostlarınıza, arkadaşlarınıza. Onların da buraya gelmesini arzu ederiz. ‘Mersin’e gidin, görün’ deyin. Sizlerden isteyeceğim sadece bu şehrin Belediye Başkanı olarak Mersin’in de tanıtılmasına, anlatılmasına katkı sunmanız” dedi.

Işık: “Sahada şehit aileleri ve gazilerin gönüllerine dokunulduğunu görmek bizleri onore ediyor”

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Mustafa Işık, düzenlenen etkinliğin kendilerini onore ettiğini ifade ederek, “Biz şehit aileleri ve gazilerin en fazla duyduğu sözlerden bir tanesi; ‘size ne yapsak azdır’. Tabi hep söz olarak duyduğumuz cümlelerdi bunlar. İşte bunun ispatı bugün şu an Mersin’de. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız’ın destekleriyle, Mersin’de şehit ailelerine ve gazilere ne yapsak azdır denilen sözün gerçekleşmiş hali. Söz değil, işte gördüğünüz burası. Tabi dernek olarak, şehit aileleri, gaziler olarak bizleri burada toplayan, buluşturan Sayın Başkanımıza, şehit ailelerimize ve gazilerimize vermiş olduğu önemi Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Şehit ve Gazi Şube Müdürlüğü kurarak da göstermiş olması ve o şube müdürlüğünün de çalışmaları ile sahada şehit ailelerinin ve gazilerin gönüllerine dokunduğunu burada görmek bizleri daha fazla onore ve mutlu ediyor” dedi.

Konuşmaların ardından Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Mustafa Işık, Başkan Seçer’e ‘Şehit Sancakları Anıtı’nı hediye etti. Toplantıda ayrıca Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Sakarya Şube Başkanı Mustafa Çolak da Başkan Seçer’e plaket takdim etti.

Şehit yakınları ve Gaziler Tarsus’u gezdi

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği yönetici ve üyesi 150 kişi, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin misafirliğinde Tarsus’un tarihi ve doğal mekanlarını gezdi. Tarsus’ta ilk durak Şehitlik oldu. Duygu dolu anların yaşandığı ziyaret sırasında tüm şehitler için dualar edildi.

Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Av. Ünzile Kuru ve Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Şehit Aileleri ve Gazi Hizmetleri Şube Müdürü Cengiz Sevinç’in de eşlik ettiği grup, daha sonra Tarsus’un tarihi mekanları olan Makam Cami, Kubat Paşa Medresesi, Ulu Cami, Kırkkaşık Bedesteni, Tarihi Tarsus Evleri, St. Paul Kuyusu ve Nusret Mayın Gemisini ziyaret etti.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Mustafa Işık, Tarsus’u çok beğendiklerini belirterek, “Bu güzel, güzide ilçeyi gezmekten, tarihi güzelliklerini görmekten mutluluk duyuyoruz. Burada şehit aileleri olarak bu maneviyatı yaşamanın huzuru içerisindeyiz” dedi.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?