BAŞKAN YILMAZ’DAN, MİLLİ EĞİTİM BAKANI SELÇUK’A “MASAL EVİ” SÖZÜ

BAŞKAN YILMAZ’DAN, MİLLİ EĞİTİM BAKANI SELÇUK’A “MASAL EVİ” SÖZÜ

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, bir dizi programlara katılmak üzere Mersin’e gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a, Toroslar’da Masal Evi açacaklarının sözünü verdi.

Bakan Selçuk’a günün anısına Orhun Kitabelerinin minyatür örneğini de takdim eden Başkan Yılmaz, çocukların sosyal gelişimlerine katkıda bulanacak projeleri önemsediklerini söyledi.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un Mersin programına eşlik etti.

Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Milletvekilleri Baki Şimşek, Olcay Kılavuz, Hacı Özkan, Zeynep Gül Yılmaz, Ali Cumhur Taşkın, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ve kent protokolünün katılımıyla gerçekleştirilen program kapsamında Bakan Selçuk, tarihi deniz fenerine yapılan Ayşe Ecevit Masal Evi’nin açılışını yaptı.

Bakan Selçuk; “Masal, Kültürümüzün Aktarımında Temel Araçlardan Bir Tanesidir”

Masal evinin bahçesinde minik öğrenciler ve öğretmenler tarafından karşılanan Bakan Selçuk, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu iş birliği ile hayata geçirilen Anadolu Masalları Projesi kapsamında açılan masal evlerinin, çocukların sosyal ve duygusal gelişimlerine katkıda bulunduğunu kaydetti.

Bakan Selçuk; “Anadolu masalları, Yörük masalları, Evrensel masallar, Dede Korkut masalları konusunda yaptığımız bir çalışma bu. Masal, bizim için kültürün aktarımında temel araçlardan bir tanesidir. Her şey bu güzel çocuklarımız ve onların hayallerini zenginleştirmek için. Böyle güzel bir mekanı açıyor olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum” dedi.

Başkan Yılmaz, Bakan Selçuk’a Orhun Kitabelerinin Minyatür Örneğini Takdim Etti

Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları” programına eşi Meltem Yılmaz ile katılan Başkan Yılmaz, Bakan Ziya Selçuk’a günün anısına Orhun Kitabelerinin minyatür örneğini takdim etti.

Bakan Selçuk da Başkan Yılmaz’a bu anlamlı hediyesinden dolayı teşekkür etti. Sahneden katılımcılara seslenerek Başkan Yılmaz’ın Masal Evi müjdesini açıklayan Bakan Selçuk; “Buradan bir müjdemiz var. Toroslar Belediyemiz bir masal evi açacak. Başkanımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Çocuklarımızın Sağlıklı ve Mutlu Bireyler Olarak Yetişmesi En Büyük Arzumuz”

Bakan Selçuk’u Mersin’de ağırlamaktan büyük bir onur duyduklarını söyleyen Başkan Yılmaz ise; “Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Onların sağlıklı ve mutlu bireyler olarak yetişmesi ve en güzel eğitimi almaları en büyük arzumuz. Bunun için imkanlarımız ölçüsünde elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Ülkemiz büyük bir kültürel mirasa sahip. Anadolu Masalları Projesi de çocuklarımızın sosyal ve duygusal gelişimlerine katkı sağlayacak önemli bir çalışma. Bu projenin ilçemizde olması ve çocuklarımızın Türk masal kahramanlarını tanıyarak büyümeleri bizleri de mutlu edecektir” diye konuştu.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?