Bu Alemde “TEKSİN”…

Bu Alemde “TEKSİN”…

Bu hafta yazıma başlamadan önce sizlerden ufak bir isteğim olacak sevgili okurlarım.Cep telefonlarımızı çıkartıyoruz; Mersin’deki yeni kankam “TEKSİN” uygulamasını,İOS veya ANDROİD fark etmez “App Store” veya “GooglePlay” üzerinden “TEKSİN” Mersin yazarak telefonlarımıza indiriyoruz…

Yazımın başında fark ettiğiniz üzere bu hafta yeni kankam “TEKSİN”den söz etmek istedim sizlere.Öncelikle emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum.Geçtiğimiz günlerde Mersin Büyükşehir Belediyesi “TEKSİN” tanıtım lansmanında davetli olarak bende yer aldım ve beklentimin üstünde bir uygulama ile karşılaştım. Mersinimiz için büyük bir eksiklik, bu uygulama ile giderilmiş, hatta teknolojik belediyeler arasında elit kategoriye geçerek önemli bir adım atmış olduğumuzu düşünüyorum.”Teksin” Mersin’i tek bir köşe yazısı ile anlatmak çok zor olsada kendimce hoşuma giden dikkatimi çeken yönlerini sizlerle paylaşmak istiyorum.

—İlk dikkatimi çeken ücretsiz ve herkesin kolaylıla kullanabileceği basitlikte hazırlanmış olması.

—Tek bir dokunuş ile arama yapabilir veya whatsapp üzeriden yetkiliye ulaşıp dilek ve şikayetlerini iletebiliyorsunuz.

—Buraya dikkat dilek ve şikayetler direk Başkan Vahap Seçer’in önüne düşüyor.

—Peki ilettik ne olacak diyorsanız, “TEKSİN” problemi en kısa sürede çözüp sms veya sesli arama ile size geri dönüş yapıp bilgilendiriyor.

—Mersine geldin veya gideceksin “TEKSİN” rehber’e girip Mersin’i tanıyabilirsin ve aktiviteleri takip edebilir,katılım saglayabilirsin.

—Yolda,Plajda,Evde Havuz başında kitap okumak istedin ama yanında kitap yok yada unuttun dert etme, yeni kankam “Teksin”bunuda düşünmüş binlerce kitapı ücretsiz okuyabilirsin.

—Otobüs saat ve duraklarını öğrenebilir veya taksi çağırabilirsin.

—Otobüste eşyanı mı unutttun “Teksin”e giriyorsun kayıp eşya bölümünden başvurabileceğin noktalar bölümünden eşyanı gidip alıyorsun.

—Sadece motorlu araçları degil sahideki bisikletlerinde yerini görebilir en yakındaki bisiklete gidip sahilde keyifli dakikalar geçirebilirsin.

—Çoçuğunuz servisle okulamı gidiyor yada servisle okuldan mı geliyor geç mi  kaldı! hemen kankam “Teksin”e giriyorsun sana çoçuğunun servisi nerde gösteriyor.

—Daha bitmedi “TEKSİN” mobil uygulamasında, şeffaf belediyeciliğin olmazsa olmazı ihaleleri takip edebilirsin.

—Büyükşehir hizmetlerine ait lokasyonlara kadar birçok bilgiye ulaşabilirsin.

—“TEKSİN” Meski sekmesinden, Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’yle ilgili işlem yapma ve gelişmeleri takip etme, Fatura ödeme ve abonelik kontrol işlemlerini yapabilirsin.

—E belediye sekmesinden oturduğunuz yerden vergilerinizi ödeyebilir ve daha bir çok belediye hizmetine ulaşabilirsin.

—Bittimi hayır.İlaçın mı bitti! en yakın eczane mi nerede! “Teksin”e giriyorsun,sana en yakın eczanenin adresini,telefonunu ve lokasyonunu öğreniyorsun ilaçına kolayca ulaşıyorsun.

—Haberleri takip edip, hava durumunuda Teksin’den öğreniyorsun.

—Dedim ya benim köşem “TEKSİN”i anlatmaya yetmez.Yani özetle, Mersin Büyükşehir Belediyesi artık parmaklarınızın ucunda.

Yeni kankam “TEKSİN İN – SİRİ OUT” diyorum.Mersin Sevdalısı Başkan Vahap Seçer’in lansmandaki adeta evladı olmuş gibi heyecanını hissediyor,mutluluğunu paylaşıyor ve Bu Alemde “TEKSİN” diyorum…

 

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?