BÜYÜKŞEHİR, SALGIN NEDENİYLE AİLELERİNE KAVUŞAMAYAN ÖĞRENCİLERİN YANINDA

BÜYÜKŞEHİR, SALGIN NEDENİYLE AİLELERİNE KAVUŞAMAYAN ÖĞRENCİLERİN YANINDA

BÜYÜKŞEHİR’DEN AZERİ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE ERZAK KOLİSİ

BAŞKAN SEÇER, YARDIM TALEBİNDE BULUNAN ÖĞRENCİLERE KISA SÜREDE YANIT VERDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs salgını sebebiyle alınan tedbirler kapsamında, ülkelerin sınırlarını kapatması nedeniyle evlerine dönemeyen yabancı uyruklu üniversite öğrencilerinin yardım çağrısına kısa sürede yanıt verdi.

Ülkelerindeki bankaların kapalı olmasından dolayı ailelerinden maddi yardım alamayan öğrenciler, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e mail ve sosyal medya aracılığıyla ulaştı. Gıda yardımı talebinde bulunan öğrencilere kısa sürede yanıt veren Büyükşehir, içinde temel gıda malzemelerinin bulunduğu kolilerle öğrencilerin kapısını çaldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kısa sürede dünyayı saran ve yakın zamanda Türkiye’de de etkisini gösteren Koronavirüs (COVID-19) salgını nedeniyle halk sağlığını koruma adına önlemler alarak, önemli birçok hizmet yürütmeye devam ederken, mağdur olan kişilerin de taleplerine kısa sürede yanıt veriyor. Virüs tehdidine karşı alınan tedbirler kapsamında, ülkelerine dönemeyen Azeri üniversite öğrencilerinin gıda yardımı çağrısına Büyükşehir Belediyesi koştu.

Başkan Seçer’e ulaşıp, mağduriyetlerini ilettiler

Azerbaycan’da salgına karşı alınan önlemler kapsamında bankaların kapalı olmasından dolayı ailelerinden maddi destek göremeyen öğrenciler, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e mail ve sosyal medya aracılığıyla ulaştı. Gıda yardımı talebinde bulunan öğrencilere kısa sürede yanıt veren Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde görev yapan ekipler, sosyal hizmetler uzmanının yaptığı gerekli incelemeler sonucunda içinde temel gıda malzemelerinin bulunduğu kolilerle öğrencilerin kapısını çaldı.

İncelemeyi yapan Büyükşehir bünyesinde görev yapan Yusuf Yazgı, “Mersin’de yaşayan Azeri öğrencilerin ulaşım sınırlamasından dolayı ailelerinin yanına gidememesi ve onların kendilerine ülkelerindeki sınırlamalardan dolayı herhangi bir maddi destek gönderemedikleri için bu yardımı yapıyoruz. Başkanımız’a mail yoluyla Azeri bir öğrenci ulaşıyor. Zor durumda olduklarını söylüyor. Gelen maile istinaden incelemeye gittim. İncelemeden sonra böyle bir yardımın uygun olabileceğine arkadaşlarımızla karar verdik. Olumsuz şartlardan dolayı öğrencilerden gelen talepler doğrultusunda onlarla ilgileneceğiz” dedi.

Mersin Üniversitesi Radyo Sinema ve Televizyon öğrencisi Azer Panahov, “Virüs sebebiyle ülkemizde bankalar kapandığı için ailemizden maddi destek alamıyoruz. Bir arkadaşımız gıda yardımı için Başkanımız’a ulaştı. O da sağ olsun bu olaya duyarsız kalmadı ve bize yardımcı oldu. Çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

Mersin Üniversitesi psikoloji öğrencisi Aydan Mammadova, “Koronavirüs yüzünden ülkemize gidemiyoruz. Sınırlar kapalı ve bankalarımız da kapalı olduğu için ailelerimizden maddi destek alamıyoruz. Başkanımız’a teşekkür ederiz, sağ olsunlar” ifadelerine yer verdi.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?