CHP’de milletvekillik için rekor başvuru

CHP’de milletvekillik için rekor başvuru

CHP’de milletvekili aday adaylığı için başvuru süreci tamamlandı ve rekor düzeyde bir başvuru alındı. Bir önceki seçimde bin 500 civarında başvuru alan parti, bu seçimlerde başvuru sayısında 3 bin 500’ü geçti.

Üç seçim bölgesi bulunan Ankara’da CHP milletvekilliği için de 400’e yakın kişi aday adaylığı başvurusu yaptı. Başvuran isimler arasında mevcut milletvekillerinden Gamze Taşcıer, Levent Gök, Ali Haydar Hakverdi, Nihat Yeşil, Tekin Bingöl, Yıldırım Kaya, Murat Emir gibi isimler yer aldı. Bu dönemde Meclis’te yer almayan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka’nın ise yeni dönem için aday adaylığı başvurusu yaptığı belirtildi.

Köy Enstitüleri ve Çağdaş Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Atıcı da aday

Ankara milletvekilliği aday adaylığı için başvuranlar arasında ayrıca; eski CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener, CHP Spor Kurulu Başkanı Kenan Nuhut, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Ersen Özsoy, CHP Ankara İl Başkan Yardımcısı Aysun Palalı Köktaş, TRT sanatçısı Elif Doğan, Emekli Tümgeneral Sadık Çelikörs, eski Ankara Barosu Başkanı Kemal Koranel de bulundu.

17 yıldan bu yana Köy Enstitüleri ve Çağdaş Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı olan Erdal Atıcı da Muğla milletvekili aday adaylığı için başvuranlar arasında yer aldı.

Erdoğan’ı yalanlamıştı

“Camide bira içtiler” iddiasını yalanlayan müezzin Fuat Yıldırım da CHP’den milletvekili aday adayı oldu. Yıldırım, Gezi eylemleri sırasında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a verdiği yanıtla tanınıyor. Erdoğan, Gezi eylemleri sürerken,  “Ayakkabılarla Bezm-i Alem Valide Sultan Camii’ne gireceksiniz, orada içeceksiniz” demişti. Caminin o dönemki müezzini Fuat Yıldırım, Erdoğan’a, “Ben din adamıyım, yalan söyleyemem. Burada içki içilmedi. Polis gazından kaçanlar camiye sığındı”sözleriyle yanıt vermişti.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?