CHP’Lİ ALİ MAHİR BAŞARIR “BU ÜLKEDE YÜREKLİ GAZETECİLER MAHKEME KAPISINDA, KALEMİNİ KİRAYA VERENLER SARAYIN KAPISINDA”

CHP’Lİ ALİ MAHİR BAŞARIR “BU ÜLKEDE YÜREKLİ GAZETECİLER MAHKEME KAPISINDA, KALEMİNİ KİRAYA VERENLER SARAYIN KAPISINDA”

CHP Mersin Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Av. Ali Mahir Başarır, TBMM Genel Kurulu’nda Oda TV Haber Müdürü Müyesser Yıldız ve TELE1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel ile ilgili konuşma yaptı.

 Savcılığa İfadelerini Verirken Sulh Ceza Mahkemesi Salonu Hazırlanıyordu

İki yürekli gazeteci için Ankara Adliyesi’nde milletvekili arkadaşlarıyla yanlarında olduğunu belirten CHP’li Başarır, “Savcılığa ifade verdiler. Toplam ifade 2 saat sürdü. Bu gazeteciler 4 gündür gözaltındaydı. Çok ilginç savcılığa ifadelerini verirken Sulh Ceza Mahkemesi salonu hazırlanıyordu. Işıkları açıldı, kâtip çağırıldı, bilgisayarlar açıldı. Daha savcı tutuklamaya sevk etmemişti. İşte Türkiye’deki yargının hali bu. Belki savcı serbest bırakacak. Anlaşmalı mı bunlar?

İkinci bir durum emniyetten casus olarak çıktılar, savcıya geldiler TCK 328 değişti 329 oldu. Bir gazeteciyi, bir yürekli babayı yargılıyorsunuz. Bu kadar ciddiyetsiz bir yargılama olur mu?” sözlerini dile getirdi.

Başarır sözlerine şöyle devam etti:

“Gizlilik Kararı Olan Dosyayı Sabah Gazetesi Günlerdir Yazıyor

Diğer bir durum, bakın bu gazeteciler casusluktan yargılanıyor. Dosyada gizlilik kararı var. Dosyayı biz görmedik, avukatları görmedi. Onlar da dosyayı görmedi ama sabah gazetesi 4 gündür dosyayı anlatıyor. Bir tane yürekli savcı yok mu? Hangi hakla gizlilik kararı olan dosya ile ilgili 4 gündür yayın yapıp 2 gazeteciyi linç ediyorsun?

Bu Ülkede Yürekli Gazeteciler Mahkeme Kapısında, Kalemini Kiraya Verenler Saray’ın Kapısında

Hiçbir delil yokken bu iki gazeteci şu anda tutuklanmak üzere mahkemeye sevk edildi. Ben mahkemenin kapısındaydım. 2 gazeteci kapıda oturuyordu. Şunu hissettim. Bu ülkedeki yürekli gazeteciler mahkeme kapısında ama kalemini kiraya verenler sarayın kapısında. Bu ülkede yüreği ile köşe yazısı yazanlar cezaevinde, sarayı yazanlar ise köşeyi dönüyor. Çok yazık! Savcı ifade alırken tutuklayacak mahkeme hazırlanıyordu. Şimdi mahkemeye gidiyorlar cezaevindeki koğuşları hazırlanıyor.

AKP’nin Medyadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Neden Tutuklanmıyor?

Dün AKP’nin medyadan sorumlu başkan yardımcısı ‘biz FETÖ’yle anlaştık dedi. Kemalist subaylara kumpas kurduk dedi. Evinde de oturuyor. O neden tutuklanmıyor peki? Neden tutuklanmıyor?

FETÖ’yi Eleştiren Gazetecileri Tutuklamak Gibi Bir Göreviniz Mi Var?

İsmail Dükel, Barışlar, Müyesser Yıldız FETÖ ile mücadele ediyordu. Ben merak ediyorum. FETÖ ile gizli bir anlaşmanız mı var? Özellikle 15 Temmuz’dan sonra FETÖ’yü eleştiren gazetecileri tutuklamak gibi bir göreviniz mi var? Sizin grup başkan vekiliniz, balyoz davasında müdahildi. Ama bu yürekli gazeteciler FETÖ ile mücadele ediyordu. Şimdi ödül olarak tutukluyorsunuz.”

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?