CHP’li milletvekilleri Yenişehir Belediyesi Akademiye ziyaret etti

CHP’li milletvekilleri Yenişehir Belediyesi Akademiye ziyaret etti

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Hatay Milletvekili Serkan Topal, Muğla Milletvekili Suat Özcan ve CHP Hatay İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar, Türkiye’de ilk kez Mersin Yenişehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Erken Çocukluk Eğitimi Projesi’nin uygulandığı Yenişehir Belediyesi Akademiyi ziyaret etti. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, projeleri ve Akademide verilen eğitimler hakkında CHP’li heyeti bilgilendirdi.

 

CHP Mersin İl Başkanlığı öncülüğünde düzenlenen İktidar İçin Eğitim Toplantılarına katılmak üzere Mersin’e gelen CHP Ankara Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Grup Sözcüsü Yıldırım Kaya, Hatay Milletvekili Serkan Topal, Muğla Milletvekili Suat Özcan ve CHP Hatay İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar, kısa sürede önemli bir eğitim kurumu haline gelen Yenişehir Belediyesi Akademiyi ziyaret etti.

 

Yenişehir Belediyesinin öncü rolüne dikkat çekildi Erken Çocukluk Eğitimi Projesi kapsamında Yenişehir Belediyesi Akademide uygulanan Aile ve Evlilik Hayatı Eğitimleri ve 0-3 Yaş Aile Eğitimi ile ilgili bilgi alan CHP’li heyet, Akademide kurulan Bebek Kütüphanesi, 0-6 Yaş Gelişim Değerlendirme Uygulamaları Birimi, 6-8 Yaş Atölye Temelli Eğitimlerin verildiği eğitim atölyeleri ile Ülkü Ongun Kütüphanesini de gezdi. Burada eğitim alan çocuklar ve aileleri ile sohbet eden CHP’li milletvekilleri Erken Çocukluk Eğitimi Projesi ile Yenişehir Belediyesinin bu alanda öncü rolüne dikkat çekti. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit yine proje kapsamında inşa edilerek, hizmete açılan ve hareket, sanat, bilim, drama, müzik ve tasarım atölyeleri ile her çocuğa özel bireysel ve zenginleştirilmiş bir eğitim programının uygulandığı Yenişehir Belediyesi Özel Ömer Faruk İlbilgen Beceri Temelli Eğitim Merkezi(BETEM) hakkında da CHP’li heyete bilgi verdi. Başkan Özyiğit, proje ile iki yılda binlerce çocuğa ve aileye dokunduklarını vurguladı.

Milletvekili Yıldırım Kaya, Başkan Özyiğit’i tebrik etti.Mersin Yenişehir Belediyesinin projesini başlangıcından itibaren yakından takip ettiğini kaydeden CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya “ Türkiye’de maalesef gerekli önemin gösterilmediği erken çocukluk eğitimleri ile ilgili Mersin Yenişehir Belediyesinin bu çalışmasını çok kıymetli ve çok önemli buluyoruz. İktidarımızda erken çocukluk eğitimlerini tüm Türkiye’de uygulayacağız ve çocuklarımızı erken dönemde de asla yalnız bırakmayacağız” dedi. Kaya, projeyi hayata geçiren Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’i de tebrik etti.

 

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de Erken Çocukluk Eğitimi Projesi; Yenişehir Modeli ile Uluslararası Erken Çocukluk Gelişimi Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (EÇG-P) Kongresine davet edildiklerini ifade ederek, uluslararası anlamda projenin duyulmasında CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya’nın çok önemli katkıları olduğunu belirterek, desteklerinden dolayı kendilerine teşekkür etti.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?