CHP’li Tahiroğlu’ndan 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü mesajı

CHP’li Tahiroğlu’ndan 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü mesajı

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yenişehir İlçe Başkanı TayarTahiroğlu, Türkiye’nin de kabul ettiği İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ne taraf devletlerin temel insan haklarını korumayı taahhüt ettiğini anımsattı.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yenişehir İlçe Başkanı TayarTahiroğlu, 10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.  Başkan Tahiroğlu, mesajında; “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda 10 Aralık 1948 yılında kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin Türkiye’de 1949 yılında Resmî Gazetede yayınlanarak kabul edildi. Bildirge; bütün insanların özgür, onur ve haklar bakımından eşit doğduğunu ortaya koyar. Bildirgeye imza atan üye devletler, insan haklarının ve temel özgürlüklerin evrensel olarak saygı görmesi ve gözetilmesini sağlamayı taahhüt etmiştik. Tüm dünyada yaşanan hak ihlallerini ortadan kaldırmak için devletler üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir.

Herkes ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasal ya da başka türden kanaat, ulusal ya da toplumsal köken, mülkiyet, doğuş veya başka türden statü gibi herhangi bir ayrım gözetilmeksizin, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nde belirtilen bütün hak ve özgürlüklere sahiptir” dedi.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?