Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyaman’dan “helallik istedi”: Depremin ilk birkaç günü istediğimiz çalışmaları yapamadık!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyaman’dan “helallik istedi”: Depremin ilk birkaç günü istediğimiz çalışmaları yapamadık!

“Şehirlerimizin boşalmasına, yapısal değişime uğramasına göz yumamayız” diyen Erdoğan, afet bölgesinden göç eden vatandaşlara, “Şehrinize sahip çıkın, ata yurdunuzu kalıcı olarak terk etmeyin, yıkılan konutların yerine yenisini yapacağız” diye seslendi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, 6 Şubat’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki Kahramanmaraş merkezli depremlerin en çok etkilediği yerlerden olan Adıyaman’da yaptığı açıklamada helallik isterken, “Depremin ilk birkaç günü istediğimiz çalışmaları yapamadık” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile ziyaret ettiği Adıyaman’da konteyner kentte açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sarsıntıların yıkıcı etkisi, olumsuz hava şartları, hasar gören altyapının getirdiği zorluklar sebebiyle maalesef ilk birkaç gün Adıyaman’da arzu ettiğimiz etkinlikte çalışma yürütemedik. Bunun için sizden helallik istiyorum. Her şeyin farkındayız. Gereğini yaptığımızdan, yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

“Şehirlerimizin ne boşalmasına ne de yapısal değişime uğramasına göz yumamayız” diyen Erdoğan, deprem bölgesini terk eden vatandaşlara, “Şehrinize sahip çıkın, ata yurdunuzu kalıcı olarak terk etmeyin, yıkılan her konutun yerine daha iyisiyle, güvenlisiyle yenisini yapacağız” diye seslendi.

Bir yıl içinde depremin yaralarını büyük ölçüde saracaklarını savunan Erdoğan, “Bir taraftan AFAD’a bir taraftan Kızılayımıza, birçok STK’larımıza saldıran dalkavuklara kulak asmayın” diye konuştu.

Erdoğan, deprem nedeniyle OHAL ilan edilen illerdeki kooperatifler için sarmalı kıyılmış tütün satışında yüzde 55 olan ÖTV’yi yarıya indirdiklerini de açıkladı.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?