Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Cumhur İttifakı’nın adayı Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Cumhur İttifakı’nın adayı Tayyip Erdoğan

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı adayı için Cumhur İttifakı adayının kendisi olduğunu resmen açıkladı. “Cumhur İttifakı’nın adayı Tayyip Erdoğan” ifadelerini kullanan Erdoğan, seçim tarihi için de bir kez daha Haziran 2023’ü işaret etti.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçimi için Cumhur İttifakı’nın adayının kendisi olduğunu ilk kez resmi olarak açıkladı. Seçimin önümüzdeki yıl haziran ayının ortasında yapılacağını söyledi.

Erdoğan, İzmir’de Gaziemir Fuar Alanı’nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Burada yaptığı açıklamalarda Cumhurbaşkanı seçimleri için adaylığını ilk kez açıklayan Erdoğan, “İşte söylüyorum, Cumhur İttifakı’nın adayı Tayyip Erdoğan. Seçim önümüzdeki yıl haziran ayının ortasında yapılacak” diye konuştu.

HEDEFİNDE KILIÇDAROĞLU VAR

Konuşmasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da hedef alan Erdoğan, “Bu zat şimdi de cumhurbaşkanlığı peşinde koşuyor. Bunu delikanlıca yapmak yerine, dolambaçlı yollarla gerçekleştirmeye çalışıyor” diye konuştu. Kılıçdaroğlu’na Cumhurbaşkanı adayı olması yönündeki çağrısını yineleyen Erdoğan, “Cesaretin varsa bugünden tez yok ya adaylığını ya da adayını açıkla. Siyaset samimiyet ve yürek işidir. Bu soruma cevap vermezsen ya yüreksiz ya da samimiyetsizsin demektir” ifadelerini kullandı.

İsim vermeden Kılıçdaroğlu’nun Alevi olması gerekçesiyle Türkiye’de seçim kazanamayacağını söyleyen İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral’ın açıklamalarını da hatırlatan Erdoğan, “Meşrebinden ötürü birileri sana aba altından sopa gösteriyorsa her mağdurun yanında olduğumuz gibi senin de yanında oluruz” dedi.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?