Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletimizin sandıktaki kararı başımız, gözümüz üzerinedir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletimizin sandıktaki kararı başımız, gözümüz üzerinedir

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuşuyor. Kılıçdaroğlu’nu hedef alan Erdoğan, “Biz yeni anayasa diyoruz, birileri de çıkıyor ‘Gerekirse ilk 4 maddeyi de değiştiririz.’ diyerek hemen PKK güdümündeki siyasi yapıya göz kırpmaya çalışıyor” ifadesini kullandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP Grup Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu. Yeni anayasa çalışmalarına ilişkin konuşan Erdoğan, “Biz yeni anayasa diyoruz, birileri de çıkıyor ‘Gerekirse ilk 4 maddeyi de değiştiririz.’ diyerek hemen PKK güdümündeki siyasi yapıya göz kırpmaya çalışıyor” ifadesini kullandı. Erdoğan şöyle devam etti:

“Bakıyorsun ittifakın bir diğer kanadı yine aynı şeyleri söylüyor. Acaba Anayasa’nın ilk 4 maddesini değiştirme fikri CHP’nin mi? Dolayısıyla tüm CHP’lilerin iradesi midir? Yoksa Kılıçdaroğlu’nun kişisel fikri midir?”

Oysa Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanvekili ve eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada yeni anayasanın ‘dindar bir anayasa’ olması gerektiğini savunarak ”Değişmez maddeler anayasaya konmamalıdır. Milletin isteği halinde değiştirilebilir” demişti.

Erdoğan’ın satırbaşları şöyle:

Geçtiğimiz yasama döneminde gerçekten çok çalıştınız. Çok önemli faaliyetler gerçekleştirdiniz. Yaz aylarında şehirlerinizde yürüttüğünüz çalışmaları da yakından takip ettim. İnşallah bundan sonra Meclis’te ve şehirlerinizde aynı gayretle çalışmalarınıza devam edeceğinize inanıyorum.

Milli iradenin tecallegahı olan bu kurumda görev alan milletvekillerimiz, halkımızla yönetim organları arasında irtibatı sağlama vazifesi de icra etmektedir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yasama, yürütme, yargı arasındaki ilişkileri netleştirirken uyumu da en üst noktaya çıkardık. Bugün burada Cumhurbaşkanı ve ülkenin en büyük partisinin genel başkanı sıfatı ile bulunmam bile yeni yönetim sisteminin başarısının ifadesidir. Bu Meclis Milli Mücadeleyi zafere taşımış, Cumhuriyetimizi kurmuştur. Her darbe döneminin ardından milli iradeyi yeniden ayağa kaldırmıştır. Yeni yönetim sistemimizi inşa etmiştir. Maziden atiye kurduğumuz demokrasi ve kalkınma köprüsü olmuştur.

Yeni anayasa tartışmaları

İnşallah bu Meclis, Türkiye’nin Milli iradelerinin temsilcilerinin eli ile yapılan ilk anayasasını hayata geçirme şerefine de nail olacaktır. Biz Türkiye’nin gündemine getirdiğimiz ülkemizin ilk sivil anayasasını hazırlama teklifinde gerçekten samimiyiz. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak kendi hazırlıklarımızı yapıyoruz. Meclisteki diğer partilerden de kendi hazırlıklarını en kısa sürede kamuoyu ile paylaşmalarını bekliyoruz. Yasama yılı bitmeden bu işi neticeye ulaştırabiliriz. Bunun için en önce diğer partilerin anayasa tekliflerini kamuoyu ile paylaşmaları gerekiyor. Uzlaşma sağmama durumunda ise siyasi partiler olarak zaten yaklaşmakta olan 2023 seçimlerinde hep birlikte milletimizin terazisine çıkarız. Milletimizin sandıktaki kararı başımız, gözümüz üzerinedir.

Bizim meseleye bakışımız şu şekildedir, Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile elde ettiği avantajları salgın döneminde yaşadık, gördük. Nice ülkeler ekonomik ve sağlık alanında sancılarla kıvranırken, biz pozitif olarak ayrışmayı başardık. Geriye dönük baktığımızda evet iyi bir iş yaptık diyebiliyoruz. Aksaklıklar elbette vardır, hepsinin de farkındayız. Bunlarla ilgili kapsamlı çalışmalar da elimizdedir. Bunların hepsi de küçük dokunuşlarla düzeltilebilir. Yeni anayasa çalışmaları başarı ile nihayetlendirilirse bu sorunlar zaten çözülür.

Milletimize her hal ve şart altında büyük ve güçlü Türkiye yolunda yeni bir yol vaat ediyoruz. Türkiye’nin en reformcu ve vizyoner partisi olarak bu yol haritası istikametinde önce 2023 sonra da 2053’e ülkemizi taşıyacağız.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?