Cumhurbaşkanı Erdoğan: Öcalan, Demirtaş’ın oradan vermiş olduğu mesajlardan rahatsız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Öcalan, Demirtaş’ın oradan vermiş olduğu mesajlardan rahatsız

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan,  “Edirne’deki en büyük hesabı İmralı’dakine verecek” sözlerinin hatırlatılması üzerine, “Öcalan’ın Demirtaş’ın oradan vermiş olduğu mesajlardan rahatsız olduğu ortada bir gerçek” dedi. Erdoğan, “Öcalan, Demirtaş’ın açıklamalarından rahatsız’ demiştiniz böyle bir bilgi mi var?” sorusuna “Var ki söylüyorum” yanıtını verdi.

NTV yayınına katılan Erdoğan, tartışmalara neden olan  “Bütün bunların karşısında dimdik duracak olanlar sizlersiniz. Hz. Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. O uzanan dilleri yer geldiğinde koparmak bizim görevimizdir.” açıklamasına ilişkin olarak da, “Benim oradaki hitabımın muhatabı Sezen Aksu değildir” ifadesini kullandı.

“Tabii ben bu kar yağışını doğrusu  bir bereket olarak görüyorum”

Erdoğan canlı yayında şunları söyledi:

“Ekranları başında bizi izleyen tüm milletime Çankaya’dan selam sevgi ve saygılarımı gönderiyorum. Tabii ben bu kar yağışını doğrusu ben bir bereket olarak görüyorum asla bi felaket olarak filan telakki etmiyorum. Zira kuraklıkların ülkemizde hakikaten ciddi manada toprağımızı tehdit ettiği ve birçok yerlerde artık bitki, meyve, sebze her şeyde sıkıntılar yaşadığımız dönemleri geride bıraktık.

“İstanbul’a yakışmayacak görüntüler ortaya çıktı”

Tüm tarımda yaşanan sıkıntılar ortada. Hep yağmur, yağmur diye bekledik. Şimdi de kar yağışı gelince farklı bir yaklaşım ortaya koymaya başladık. Tabii kar yağışını engellemek elimizde değil ama karın sebep olduğu özellikle ulaşım sıkıntılarına karşı gerekli tedbirleri almak elimizde. Burada idareyi elinde tutanlar kimlerse onlar tedbirleri almak durumunda. Ancak bu son kar yağışının etkileri anlamında maalesef az önce sizler de ifade ettiniz özellikle İstanbul’a yakışmayacak görüntüler ortaya çıktı. Tabi İstanbul’da belediye başkanlığı yapmış bir insanım. İstanbul’un neresinde ne var, sıkıntılar nelerdir, nasıl oluyor, onlar nasıl giderilir onları da bilen birisiyim. Tabi tuzlanmayan yollarda araçlar kilometrelerce kuyrukları oluşturursa herhalde bunun bir sorumlusu vardır veya sorumluları vardır. Vatandaşlarımız saatlerce yollarda mahsur kaldı. Üstelik önceki yılların altında bir kar yağışı söz konusuydu. Buna rağmen İstanbul’da bu sorun gereken yol tuzlama ve yol açma çalışmalarının yapılmamasından kaynaklandığını ilçe belediyelerinden de dinledik.

“Siz kar yağdıktan sonra tedbir alamazsınız”

Tabii bunu yapmayanlar belli. Bu tam anlamıyla bir basiretsizliktir. Siz kar yağdıktan sonra tedbir alamazsınız. Kış mevsimine girerken tedbirlerinizi almalısınız. Maalesef daha önceki yürüyen uygulamaları bile devam ettiremeyen bir yönetim elinde şu an İstanbul. Biz İstanbul’umuzu kaderine terk edemeyiz. Nitekim çalışmaları koordine etmeleri için ben İçişleri Bakanımla Ulaştırma Bakanımı hemen o gece İstanbul’a gönderdim. Saat yarım civarlarıydı. Süleyman Bey’le, Adil Bey’le yaptığım görüşmeden sonra ‘Süratle siz İstanbul’a intikal etmelisiniz ve İstanbul’da yerinden buradan çalışmaları koordine etmelisiniz’ dedim. Sağolsun her iki bakanım da kendi altyapıları durumunda olan örneğin Ulaştırma Bakanımızın koordine ettiği hangi kurumlar var? Karayolları var. Karayolları büyük bir önem arz ediyor böyle bir durumda. Süleyman Bey’in aynı şekilde sadece polisi yok bir de jandarma teşkilatı var. Jandarma da devreye girdi. Benzini mi bitmiş bir aracın icabında benzin ulaştırma gayretine girdiler. Yiyecek noktasında sıkıntı mı var oralara yiyecek ulaştırma gayreti içerisine girdiler. Çünkü bütün bu adımları böyle bir zamanda atmak durumundasınız.”

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?