Mersin Gerçek Haber
reklam"
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan uyarı: Maliye ve ticaret bakanlıkları fiyat indirimi yapmayan şirketlerin üzerine gidecek
Sosyal Medyada Paylaş
24 Aralık 2021
Umut KABA
reklam"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan uyarı: Maliye ve ticaret bakanlıkları fiyat indirimi yapmayan şirketlerin üzerine gidecek

Erdoğan, ekonomist ve akademisyenlerle buluşma öncesi yaptığı açıklamada, “Dolardaki artış sırasında fiyatları hangi hızla ve oranla yükseltiyorlarsa aynı şekilde şimdi de geri indirmelerini özellikle bekliyoruz.” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomist ve akademisyenlerle sohbet toplantısı gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde gerçekleştirilecek toplantı öncesi konuşan Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:Türkiye ilk defa bizim hükümetlerimiz döneminde 20 yıllık kesintisiz kalkınma dönemi yaşamıştır.Göreve geldiğimizde IMF’ye borç 23.5 milyar dolardı. Borcumuzu 2013’te son taksidi ödeyerek IMF ile ilişkimizi bitirdik.

Merkez Bankası’nın rezervi bugün 115 milyar doların üzerinde, bu gidişle daha iyi konuma gelecek.

“BÜYÜK DEĞİŞİM ÖYLE KOLAY OLMUYOR”

Ekonomi politikasında tarihi bir değişim başlattık. Bu değişim yeni de başlamamıştır. Uzunca bir süredir devam etmektedir. Öncelikle klasik ekonomi anlayışının yüksek faizle enflasyonu kontrol altında tutma yaklaşımını bir kenara bıraktık. Bunun yerine yatırım, istihdam, ihracat ve cari fazla yoluyla Türkiye’yi büyütme politikasına yöneldik. Tabii böylesine büyük bir değişim öyle kolay olmuyor. Bu tercihin beraberinde getirdiği pek çok risk ve soru işareti var.

“ÜRETİM VE İSTİHDAMDA İŞLER MÜKEMMEL”

İnşallah bundan sonra da aynı kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Estirilmeye çalışılan fırtınaların, üzerimize çöktürülmeye çalışılan kara bulutların aksine ekonomimizin üretim ve istihdam tarafında işler mükemmel denecek bir seviyede iyi gitmektedir. Bütçe tarafında da hiçbir sıkıntımız mevcut değildir. En çok tedirginliğe yol açan finans kısmındaki dengeyi kısa sürede oturttuğumuzda önümüzdeki yaz aylarıyla birlikte ülkemizin bambaşka bir ekonomi iklimine girdiğine hep birlikte şahitlik edeceğiz. Fırsatçılar her dönemde olduğu gibi bu dönemde de kendini belli etmiştir.

STOKÇULUK YAPANLARA UYARI

Günde birkaç defa etiket değiştirenler kusura bakmasınlar, millet adına takipçisi olacağız. Bu milleti sömürmeye kimsenin hakkı yoktur. Dolardaki artış sırasında fiyatları hangi hızla ve oranla yükseltiyorlarsa aynı şekilde şimdi de geri indirmelerini özellikle bekliyoruz. Konut ve otomobil gibi piyasalar da buna dahildir. Şayet hızlı fiyat indirimi gerçekleşmezse Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile Ticaret Bakanlığımız ellerindeki tüm imkanlarla stokçuların ve fahiş fiyatta ısrar edenlerin üzerine gideceklerdir.

reklam

Bir Yorum Bırak

Tüm Hakları Saklıdır © 2019-2020 Mobil SürümTuanaWeb

reklam reklam reklam reklam