Cumhur’da İttifakında HÜDA-PAR ve Yeniden Refah ‘rahatsızlığı’

Cumhur’da İttifakında HÜDA-PAR ve Yeniden Refah ‘rahatsızlığı’

Seçime iki ay kala partiler hem hazırlıklarını sürdürüyor hem de ittifak görüşmelerine devam ediyor. Bursaspor-Amedspor maçında yaşanan olayların ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yaptığı açıklama ile kriz yaşanan Cumhur İttifakı’nda şimdi de HÜDA-PAR ve Yeniden Refah Partisi ‘rahatsızlığı’ yaşandığı iddia edildi.

Hizbullah terör örgütüne yakınlığıyla bilinen HÜDA-PAR’ın, Cumhur İttifakı’nı destekleyeceğini açıklaması tepkilere neden oldu. Kısa Dalga’dan Mahmut Aydın’ın haberine göre; HÜDA-PAR’ın 1990’lı yıllardaki cinayetler ile bilinen Hizbullah’ı ‘terör örgütü olarak’ tanımadıklarını açıklaması, laiklik, Şeyh Sait İsyanı, Kürtçe ile ilgili açıklamaları hem AKP’li Kürt milletvekillerinde hem de MHP milletvekillerinde rahatsızlık yarattığı iler sürüldü. Sivil toplum ve kadın hakları konularında çalışan AKP’li kadınların da gelişmelerden rahatsız oldukları bildirildi.

Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifakı’yla görüşmesinden sonra açıkladığı şartlar da Cumhur İttifakı’nı rahatsız etti. Özellikle 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddet’in Önlenmesi Kanunu ile ilgili taleplere, AKP’li kadınlar tepki gösterdi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık da açıklama yaparak söz konusu kanundan geri adım atmayacaklarını bildirdi.

‘Nasıl ittifak yapacağız?’

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile yaptığı görüşmeden sonra yaptığı açıklamaların partisinin yetkili organlarında tepki gördüğü öğrenildi. AKP yöneticilerinin eski Başbakan Necmettin Erbakan hakkında yaptığı açıklamalar ile Erbakan’ın AKP hakkındaki sözlerini hatırlatan parti kurmaylarının Fatih Erbakan’a “Bu sözlerden sonra nasıl ittifak yapacağız?” sorusunu yönelttiği bildirildi.

Bu arada başta Konya teşkilatı olmak üzere pek çok il ve ilçe yönetiminin genel merkezi arayarak, Cumhur İttifakı ile işbirliğine karşı çıktıkları belirtildi.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?