Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Alpay Antmen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. Yılında yazılı bir basın açıklaması yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Alpay Antmen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. Yılında yazılı bir basın açıklaması yaptı

 Antmen’in açıklaması şu şekilde:

“Demokrasimiz, çağdaşlığımız, özgürlüklerimiz,

Devrimlerimiz ve ulu Önder Atatürk’ün yolundan ayrılmayan aydınlık yurttaşlarımızla, dünyanın bütün çocuklarına armağan edilen Ulusal Egemenlik Bayramımızın 100. Yılını kutluyorum.

23 Nisan 1920’de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi, 100 yıldır özgür Türkiye’nin, demokrasinin, Laikliğin, halk iradesinin ve ulusal egemenliğin  temel kurumu olmuştur.

Hiçbir güç halk iradesinin üzerinde değildir. Bu anlayışla saltanata son veren Atatürk ve genç Cumhuriyetin kurucuları parlamenter demokratik sistemi vazgeçilmez unsur olarak kabul etmişlerdi.

Bu nedenle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, sadece Türkiye çocukları için değil dünya çocukları için de çok özel bir gündür.

1920’de egemenlik saraydan alınarak halka verildi. Bugün ise geldiğimiz noktada iktidar, egemenliği halktan alarak tek bir kişiye ve saraya devretmeye devam ediyor.

Tek tipleşmiş ve sorgulamayan nesiller için çocuklarımızın aklına, bedenine ve ruhuna göz dikmiş gerici anlayışın  karşısında kararlılıkla ve  mücadeleyle durmaya devam edeceğiz. Demokratik, laik ve çağdaş bir Türkiye için 23 Nisan’ın anlayışına sahip çıkarak, onu korumak, onu yaşatmak ve parlamanter sistemi yine en güçlü hale getirerek güçler ayrılığının, hukukun üstünlüğünün olduğu bir Türkiye için  çalışmaya devam edeceğiz.”

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?