Dünyanın en pahalı bitkisi için Yenişehir’de üretim başladı

Dünyanın en pahalı bitkisi için Yenişehir’de üretim başladı

Yenişehir’de safran üretimi başladı

Yenişehir Belediyesinin, Yenişehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile birlikte hayata geçirdiği Değirmençay Safran Yetiştiriciliği Projesi kapsamında safran üretimi başladı. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit kırsal mahalle Değirmençay’da Mersin İl Tarım ve Orman Müdürü Arif Abalı, Yenişehir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nadi Tekin ve üretimi yapacak vatandaşlarla birlikte safran tohumlarını toprakla buluşturdu.

Yenişehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından açılan Halk Eğitimi Merkezi destekli Çiçeklerinden Faydalanılan İlaç ve Baharat Yetiştiriciliği Kursu’na katılarak eğitim alan ve safran yetiştirmeye gönüllü biri kadın iki üretici toplamda 2 dekarlık alanda safran üretimi yapacak. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, yüksek rakımlı olması, dar alanda fazla kazanç getiren ve susuzluğa dayanıklı olan safranın yetiştirilmeye uygun olması nedeniyle üretim yeri seçilen Değirmençay Mahallesini ziyaret etti. Başkan Özyiğit, kursa katılarak eğitim alan vatandaşlara Mersin İl Tarım ve Orman Müdürü Arif Abalı, Yenişehir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nadi Tekin,  Mersin Ziraat Odası Başkanı Necmi Birim ve Akdeniz Ziraat Odası Başkanı Musa Yılmaz ile birlikte kurs bitirme belgelerini verdi.

Başkan Özyiğit, “Dünyanın en pahalı bitkisinin üretimine başlıyoruz”

Başkan Abdullah Özyiğit, göreve gelmeden önce ‘ihtisas mahalleleri’ adı altında mahallelerimiz çeşitli konularda uzmanlaştıracaklarını ve getirisi yüksek ürünler üretmek için çalışmalar yürüteceklerini söylediklerini ifade etti. Başkan Özyiğit, İşte bugün dünyanın en pahalı bitkisinin üretimine Değirmençay’da başlıyoruz. Ülkemizin üretime ihtiyacı var, bu toprakları doğru ürünlerle doldurmak lazım. Bunu bir atölye çalışması olarak görüyorum. Buradan elde edeceğimiz verilerle üretimi yaygınlaştırabiliriz ve ürünün niteliğini arttırabiliriz. Kasım ayında burada ilk hasatı gerçekleştireceğiz. Yenişehir Belediyesi olarak kooperatiflerimiz ve kamu kurumları iş birliğiyle üretime destek vermeye devam edeceğiz. İl Tarım Müdürlüğü ve İlçe Tarım Müdürlüğü gelişime açık, kendilerine ve bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Projenin ve üretimin hayırlı olmasını diliyorum.”  diye konuştu. Mersin İl Tarım ve Orman Müdürü Arif Abalı da Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in projeye büyük katkı sunduğunu ifade ederek, teşekkür etti.

Kurs bitirme belgelerinin verilmesinin ardından safran bitkisinin üretileceği araziye geçildi. Başkan Abdullah Özyiğit, üreticilerle bir süre sohbet ederek, tohum ekim çalışmasına katıldı. Değirmençay Mahalle Muhtarı Şahin Işık ve üretimi yapacak vatandaşlar, projeden ve Başkan Abdullah Özyiğit’in desteklerinden dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, mahallede yeni bir geçim kaynağı oluştuğuna dikkat çekti.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?