Ekrem İmamoğlu’ndan Sinan Ateş’in ailesine taziye ziyareti

Ekrem İmamoğlu’ndan Sinan Ateş’in ailesine taziye ziyareti

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara’da uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamının yitiren eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Doç. Dr. Sinan Ateş’in ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Sinan Ateş’in annesi, İmamoğlu’na, “Ne koltuk kavgası vardı ne koltuk sevdası vardı ne böyle bir hevesi vardı. Çünkü kafası rahattı. Ben içime taş basarak, ben oğlumun toprağıyla duruyorum. Oğlum, güzel insan yetiştirmek için, insanları güzel yere çekmek için uğraştı. Bu mu olmalıydı sonucu” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 30 Aralık 2022’de, Ankara’da uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamının yitiren eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in Bursa’daki baba evine taziye ziyaretinde bulundu. Merhum Ateş’in anne, baba ve dayısına taziyelerini ileten İmamoğlu, acılı aileye sabır dileklerini iletti.

“Allah memleketimizi adaletsizlikten korusun”

Ateş ailesinin evinden çıktıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, “Dertleştik, acıyı paylaştık. Adalet tecelli etmeden tabii ki burada insanların yüreğine su serpilmez. Memleketimizin her hanesine, Sinan Hocamızın da onun anneciğinin, babacığının, eşinin de her hanesine adalet diliyorum. Allah, memleketimizi adaletsizlikten korusun” dedi.

Gazetecilerin “Tetikçi hala yakalanmadı. Aile, ‘Katiller Meclis’te’ dedi. Siz neler söyleyeceksiniz?” sorusuna İmamoğlu, “Yani dediğim gibi, Allah memleketimizi adaletsizlikten korusun” yanıtını verdi.

“Bu ülkede faili meçhulden nice ailelerin canı yandı”

İmamoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli‘nin, VOA muhabiri Yıldız Yazıcıoğlu‘nun Ankara’da 30 Aralık’ta öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş ile ilgili sorusuna ise “İşine bak, haydi” karşılığını vermesine ilişkin olarak, “Ben, bu konuda Genel Başkanımızın ve özellikle diğer liderlerin söylediklerine bakın diyorum. Ne diyorlar? ‘Mutlaka adalet için mücadele edeceğiz’ diyorlar. Ben de kendilerine söyledim. Hem onu temsil ediyorum hem de şahsım adına da ben dahil, bütün herkes, adaletin tecelli etmesi için bu sürecin, Sinan Hocamızın bu sürecinin takipçisi olacağız. Bu ülkede faili meçhulden nice ailelerin canı yandı. Hala faili meçhul dolaplarında duruyor. Bu ve bu tür süreçleri memleketimize yaşatmayacağız” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, Twitter hesabı üzerinden, “Uğradığı suikast sonucu yaşamını yitiren Sinan Ateş’in acısı on binlerce yürekte hala taze. Bursa’daki acılı ailesine taziye ziyaretinde bulundum. Bu cinayetin üzerindeki sis perdesinin bir an evvel kalkması lazım” paylaşımında bulundu.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?