Erdoğan: Sandıklara sahip çıkacağız, sandıkta oynanmak istenen oyunlara karşı dikkatli olacağız

Erdoğan: Sandıklara sahip çıkacağız, sandıkta oynanmak istenen oyunlara karşı dikkatli olacağız

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Eski Türkiye ipiyle indikleri kuyudan çıkarta çıkarta terör örgütünün güdümündeki partiyi kollayan, masanın etrafındakilere gülücük dağıtan ucube bir teklif çıkarttılar.” dedi.

Erdoğan, partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında konuştu. Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

“Önceki gün Kabine toplantısı sonrası açıkladığımız kamuda çalışan 424 bin sözleşmelinin kadroya geçirilmesi kararının bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum. 2023 Türkiyesine adım adım yaklaşıyoruz. Sadece son 2 ayda açılışını yaptığımız projelerin her biri tek başına abide hüviyetindedir. Yusufeli Barajı’nı yerleşimi ve yolları ile hayata geçirdik. ASELSAN Silah Sistemleri fabrikası ile savunma sanayimizi güçlendirdik. Türkiye Yüzyılı programımızla milletimize umut ışığı yaktık. Daha uluslararası alandaki temaslarımızı, şehirlerimize kazandırdığımız yatırımları saymıyorum bile. 

“Düzce’yi genel hayata etkili afet bölgesi ilan ettik”

Ekonomi, diplomasi, terörle mücadele, mülteci sorunu konusu. Bu 4 ana başlığı her şeyden önce biz başardık, başarıyoruz ve başaracağız. Geçen hafta 5.9 şiddetindeki depremle sarsılan Düzce’yi genel hayata etkili afet bölgesi ilan ettiğimizi açıklamak istiyorum.”

Küresel düzeyde resesyon endişesinin arttığı dönemde Türkiye’nin büyümesini sürdürmesi çok kıymetlidir. İnşallah 2022’yi dünyaya göre rekor düzeyde kapatarak2023’e iyi bir giriş yapacağız. 

Ülkemizi 20 yılda asırlık eser ve hizmetlere kavuşturduk. Türkiye’nin dününü olduğu gibi yarınını da biz inşa edeceğiz.

“Seçimler yaklaşıyor, Bay Kemal yalanlar dünyası ile milletin karşısına çıkacak”

Bunun için durmak yok yola devam diyoruz. Seçimler yaklaşıyor, Bay Kemal yalanlar dünyası ile milletin karşısına çıkacak. Bu yalanları duyacaksınız, göreceksiniz.   Ne yapıp edip her bir ferdi ile 85 milyonun tamamına ulaşmalı, kucaklaşmalı, desteğini ve gönlünü kazanmalıyız. Bunu da istikbalimizin mimarları olan evlatlarımızın geleceği için yapmalıyız. 

“Güçlendirilmiş parlamenter sistemmiş, bunların palavralarına aldanmayın, buradan bir şey çıkmaz”

Türkiye yeni yönetim sistemi ile güçlendirilmiş parlamenter sistemmiş, bunların palavralarına aldanmayın, buradan bir şey çıkmaz. Burada bol bol masada toplanıp dağıtmak çıkar. Oturdula, konuştular, dağıldılar. Eski Türkiye’nin ipiyle indikleri kuyudan, terör örgütünün güdümündeki partiyi kollayan ucube bir teklif çıkarttılar.

Türkiye yeni yönetim sistemi ile işin ruhuna uygun şekilde siyasette iki ittifaklı görünüm kazanmıştır. Cumhur İttifakı, ilkeleri ve tarafları gayet net, bir ortak hedef birlikteliği olarak milletimizin huzurundadır. Diğer ittifak ise 6’lı masa olarak kamuoyuna çıkmakla birlikte hangi amaçlarla kurulduğu bilinmeyen amorf bir yapıdır. Biz en başından beri  bu ittifaka kendileriyle eser ve hizmet siyasetinde, projede yarışmak istediğimizi söyledik. Türkiye’yi eski günlerine döndürmek isteyen arkaik bir proje ile çıktılar.

Biz AK Parti kurulana kadar neler görmedik ki… 8 aylık yönetimler gördük. Benim milletim bunları biliyor. Bu koalisyonlardan bu ülkeye bir fayda geldi mi? Gelmedi. Netice alabildik mi? Alamadık. AK Parti iktidarları ile 20 yıldır istikrar, güven, güçlü devlet var. İşte biz bunu sağladık. Dikkat ederseniz bugüne kadar ne CHP’den ne de şürekasından ülkenin herhangi bir derdine derman, milletin herhangi bir yarasına merhem olacak hiçbir söze, hiçbir teklife, hiçbir adıma rastlanmadı. Dünyanın en doğru, en şahane işini de yapsak bizi takdir etmeyeceklerini alenen parlamentoda söylediler.

Eski Türkiye ipiyle indikleri kuyudan çıkarta çıkarta terör örgütünün güdümündeki partiyi kollayan, masanın etrafındakilere gülücük dağıtan ucube bir teklif çıkarttılar. Masanın etrafındakiler artı masanın altındaki. Bunlara ne verirsek mutlu olurlar, buna çalışmışlar. Birinin derdi kapanan belediyeler. Bundan sonra belediyeler kapatılmayacakmış. Diğerinin derdi hazine yardımı azmış. Herkese bir şey verelim, bunu yapmak suretiyle oy toplayacaklarını zannediyorlar. Benim milletim bunu yutmaz. Eğer bugün ekonomide Türkiye bir kalkışmanın içerisindeyse bu bir şeyi gösteriyor; Türkiye güçleniyor. Ekonomik desteklerimizi sürdürmeye devam ediyoruz.

“Marketlerle ilgili kontrollerimizi daha da sıklaştıracağız”

Zincir ve diğer marketlerle ilgili Kabine toplantısında arkadaşlarımıza söyledim, kontrollerimizi daha da sıklaştıracağız. Fiyat farklılıklarını gidermenin yollarını arayacağız.Fiyat İstikrar Komitesi ile de bunların takibini yapacağız. “

Cumhur İttifakı’nın böyle bir sorunu yok. Cumhur İttifakı millete hizmet yolunda daha neler yapabiliriz bunun gayreti içerisinde. Biz ülkemizi yeni sivil anayasaya kavuşturmak için uğraşıyoruz. Yaptığımız tekliflerin önü ya Meclis safhasında çıkmaza sokularak ya da görmezden gelinerek hep kapatıldı. Bunların gittikleri yer her zaman AYM’dir.

“Ayın 3’ünde biz de Şanlıurfa’dayız, sen açıklamanı yaparken bizi de takip et”

Yeni düzenlemede şunu söylüyorlar: Cumhurbaşkanı herhangi bir iade yapamayacak. Bu cumhurbaşkanı neden var? Hazırladıkları tezgâh böyle. Birilerine başbakanlık vermeleri lazım. Başkanlık sisteminde bu yok.

Bunca tartışmanın ardından ortaya konan teklif metni, CHP ve masa arkadaşlarının ülkenin geleceğine dair hiçbir hazırlıklarının olmadığını teyit etmiştir. Ayın 3’ünde açıklama yapacakmış. Ayın 3’ünde biz de Şanlıurfa’dayız Bay Kemal, biz de oradan açıklamamızı yapacağız. Sen açıklamanı yaparken bizi de takip et. Bak bakalım Şanlıurfa’dan ses nasıl geliyor, sendeki sese benziyor mu, benzemiyor mu? 

Kendi içinde sayısız çelişki barındıran tek bir vizyon dahi taşımayan bu metni tartışmak abesle iştigaldir. Vizyon Şanlıurfa’da…

TOGG’a gelmek istediğini söylemiş yönetim kurulu başkanına. Ben de başkana dedim ki ‘Sanayi ve Teknoloji Bakanımızı da yanına alacaksın’ Verdiği cevap ne biliyor musunuz, o gelecekse ben gelmem. Varank senden baya çekiniyor ya.

Bunların kafasıyla diplomasi olur mu; olmaz. Ege’deki hakları nasıl savunabilir, egemenlik haklarına karşı oyunlarla nasıl başa çıkabilir? Geleceğine ilişkin umutları bunlar nasıl hayata geçirebilir. Bu kifayetsiz muhterislerin elinde ülke nasıl yönetilebilir?

Milletimiz elbette bu tabloyu görüyor, değerlendiriyor. Bizde düşen karşımızdaki ittifakın ‘millet’ ifadesinin altına gizlemeye çalıştığı gerçek yüzünün ortaya çıkması için çalışmak… Anayasa tekliflerinde bunlarla ilgili en küçük bir şey var mı yok.

Milletimiz bu ülkeyi Cumhur İttifakı seçimde başarısız olsun, AK Parti iktidardan gitsin, Erdoğan kaybetsin de sonra ne olursa olsun diyen bir zihniyete asla teslim etmez.

Kendisinin ve evlatlarının geleceğini düşünen hiçbir vatandaşımız bunlara itibar etmez. Sadece gülüp geçer. Sadece iktidarın hayalini kurarak sergiledikleri kibir bile CHP’nin maskesini düşürmeye yeterlidir.

“Sandıklara sahip çıkacağız, sandıkta oynanmak istenen oyunlara karşı dikkatli olacağız”

AK Parti milletin kurduğu, milletimizin iktidara getirdiği verdiği her mücadelede yanında yer aldığı bir partidir. Bizler bu partinin emanetçileriyiz. Her birimiz görevini ne kadar yerine getirebilirse bu emanete layık olduğunu gösterebiliriz.

Ülkemizin içinden geçtiği kritik dönem şahsım dahil hepimizin sorumluluğunu artırmaktadır. Genel Merkezimizle, il ve ilçe teşkilatlarımızla, belediye başkanlarımızla, sondık görevlilerimizle hep beraber bir olarak işimize dört elle sarılmalıyız.

Seçim gününe kadar her haneyi defalarca ziyaret etmeliyiz. Teşkilatlarımızdan üyelerimize, üyelerimizden vatandaşlarımıza kadar muhabbet iklimini canlı tutmalıyız. Seçim günü iş sandıkta biter. Sandıklara sahip çıkacağız. Sandıkta oynanmak istenen oyunlara karşı dikkatli olacağız. En küçük eksikliğe meydan vermeyeceğiz.

Türkiye’nin ve milletimizin düşmanları da boş durmuyor. Onlar da 2023’e hazırlanıyor. Partimize yönelik kumpasların, ülkemize saldırıların artmasının gerisindeki hesapların birisi de 2023’ü biçimlendirme planlarıdır. Hep birlikte 2023 imtihanından da alnıızın akıyla çıkacağız.”

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?