Erdoğan temennisini açıkça söyledi: İYİ Parti masayı terk etsin

Erdoğan temennisini açıkça söyledi: İYİ Parti masayı terk etsin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İYİ Parti’nin Altılı Masa ve bulunduğu muhalif konumu değiştirmesine yönelik çağrıda bulundu. Erdoğan, İYİ Parti için “Temenni ederiz ki gerek bu masayı terk etmek, gerekse milli ve yerli bir duruş sergilemek üzere konumunu yeniden gözden geçirir” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Endonezya ev sahipliğinde düzenlenen G20 Zirvesi’ne katıldı. Erdoğan’ın İstiklal Caddesi’nde bombalı saldırı olduğu gün programını ertelememesi ve Endonezya’da dans gösterileriyle karşılanması eleştirilere neden olmuştu.

Erdoğan bugün ise Endonezya dönüşü uçakta soruları yanıtladı. G20 Bali Zirvesi’nin başarıyla tamamlandığını belirten Erdoğan, “Samimi misafirperverlikleri için Endonezya makamlarına tekrar teşekkür ediyorum. Zirve öncesinde Cumhurbaşkanı Joko Widodo’yla bakanlarımızın katılımıyla bir görüşme gerçekleştirdik. Kendisiyle ikili ilişkilerimizi tüm yönleriyle kapsamlı bir şekilde ele aldık” dedi.

Türkiye ile Endonezya arasında kurulan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin ilişkiler açısından tarihi bir adım olduğunu söyleyen Erdoğan, “Konseyimizin ilk toplantısını da kısa sürede gerçekleştirerek, yakaladığımız ivmeyi devam ettirmek istiyoruz. Ortak hedefimiz olan 10 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşmak için gayretlerimizi artırma kararı aldık. Savunma, teknoloji, inovasyon, çevre, ormancılık ve kalkınma iş birliği alanlarında imzaladığımız 5 anlaşmanın bu süreci kolaylaştıracağına inanıyorum. Özellikle savunma sanayii alanında iki ülke arasında ciddi bir iş birliği potansiyeli olduğunu görüyoruz” diye konuştu.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?