Erdoğan’dan AKP’li vekillere: Maalesef grubumuzun toplantılara katılmada sıkıntı yarattığı durumu beni ciddi manada üzmüştür

Erdoğan’dan AKP’li vekillere: Maalesef grubumuzun toplantılara katılmada sıkıntı yarattığı durumu beni ciddi manada üzmüştür

Erdoğan’ın açıklamasından satır başları şöyle:

“Seçimlerin ardından yeni yönetim sistemimizin ilk dönemindeki tecrübeleri ışığında, sistemi daha ileri taşıyacak restorasyonları Meclisimizle yapmayı umut ediyoruz. 

2023 hedeflerimizden; dünyada yaşanan onca krize, ülkemizin başına gelenlere rağmen asla vazgeçmedik, geri adım atmadık. 

Başka bir ülkenin başına gelse ya da ülkemizin farklı döneminde yaşansa büyük felaketlere yol açacak nice badireyi atlattık. 

Cumhuriyetimiz yaş aldıkça, eski senaryolar işlememeye başlamıştır. 

Son 20 yılda ülkemizin demokrasi ve kalkınma yürüyüşü öyle hızlı oldu ki muhalefet bile gerisinde kaldı.

Önceki gün 6 parti güya aylarca çalışıp hazırladıkları ortak politikalar metni yayınladı. İnsan ister istemez bir beklentiye giriyor neyin nesidir diye. Öyle ya biz 20 yıldır gece gündüz çalışmaktan bazı konularda hata yapmış, bazı konuları ihmal etmiş olabiliriz. 

Grubumuzun maalesef genel kurulda toplantılara katılmada sıkıntı yarattığını dün öğrendim. Bu beni üzmüştür. Bu millet, kendi kasasından, kesesinden maaşı veriyor. Bu maaşla birlikte vekil arkadaşlarımız bu görevi yapıyor. Ama genel kurulda eğer yoklamalarda benim vekil arkadaşlarım bulunmazsa, ki dün böyle oldu, bu millet sizlere hakkını helal etmez. Kim gelmediyse ben de onlara hakkımı helal etmiyorum. Bu sıradan bir olay değil. Eğer milletvekili adayı olmuşsan arkadaş burada görevini hakkıyla yerine getireceksin. Yerine getirmiyorsan, aldığınız maaşlar haramdır bunu böyle bilin! 

NATO’nun genişleme sürecine ilişkin gelişmeleri yakından izliyoruz. İsveç, boşuna uğraşma. Sen benim mukaddes kitabım Kuran’ın yakılmasına müsaade ettiğin sürece biz sizin NATO’ya girmenize evet demeyiz. Finlandiya konusunda bakışımız olumludur, İsveç konusunda olumlu değildir. Bunu böyle bilin.”

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?