104 emekli amiralin imzaladığı Montrö bildirisinin ardından başlayan tartışmalara ilişkin açıklama yapan Öztrak, şunları kaydetti:

Dün, açlığı, yoksulluğu, işsizliği, intiharları yani ülkedeki zulmün üstünü, darbe iddialarıyla örtme senaryosu uygulamaya kondu.

Erdoğan Şahsım Hükümeti, yeni bir “darbe mağduru” oyununun perdesini açtı.

Bugün MYK’da; Mutfaklarda büyüyen yangını, gençlerimizde artan işsizliği, umutsuzluğu, çaresizliği, esnaflarımızın salgında bir başına bırakılmasını, emekçilerimizin çaresizliğini, artan vaka sayılarını, felakete dönüşen salgını, yani ülkemizin gerçek gündemini ele aldık.

Bir ülke ya ilim ve adaletle, ya da zulüm ve zalimlikle yönetilir. Erdoğan Şahsım Hükümeti, zZulmüyle milletimizi nefessiz bırakıyor. Milletimizin nefesini; zamlarla, işsizlikle, açlıkla, yoklukla, baskıyla kesiyor.

Bu sabah, mart ayı enflasyon rakamları açıklandı. Zulüm zam olup milletimizin üstüne yağmış.

TÜİK’in makyajlı rakamlarına göre bile, durum felaket. Mart ayında enflasyon yüzde 1,1 olmuş. Yılın ilk üç ayında gerçekleşen enflasyon ise yüzde 3,7.

Mart’ta 12 aylık enflasyon ise yüzde 16,2’ye çıkmış. Bu, 2019’dan bu yana gerçekleşen, en yüksek 12 aylık Mart enflasyonu… Ve bu enflasyonla Türkiye, dünya üzerinde en yüksek enflasyona sahip 14. Ekonomi oldu. Aynı ligde bulunduğumuz ülkeler, Nijerya, Etiyopya, Haiti. Erdoğan Şahsım Hükümetinin yarattığı tablo işte bu.

Son bir yılda, benzinli otomobil yüzde 110, televizyon yüzde 89, dizel otomobil yüzde 86, bulaşık makinesi yüzde 68 zam görmüş. TL’deki değer kaybı bu ürünlerin fiyatını uçurmuş.

Mutfaktaki yangın da korkunç. Son bir yılda, yumurta yüzde 64, ayçiçek yağı yüzde 60, mısırözü yağı yüzde 55, mercimek yüzde 45, tavuk eti yüzde 44 zam görmüş. Bunlar da TÜİK ’in makyajlı rakamları. Pazardaki, marketteki yangın daha da büyük.

Hem çekirdek enflasyon, hem de üretici fiyatları da ilerleyen günler için iyi bir tablo çizmiyor. Çekirdek enflasyon göstergeleri, tüketici fiyatlarının üzerinde seyrediyor. Yine Yurtiçi Üretici Fiyatları, mart ayında yüzde 4,1 artmış. Bu mevcut seride en yüksek üretici fiyat enflasyonu. Yine Mart ayında 12 aylık üretici enflasyonu yüzde 31,2 ile tüm Mart aylarının rekorunu kırmış.

 

Son bir ayda Türk Lirasındaki değer kaybının, daha da hızlandığını düşünürsek önümüzdeki aylar da, milletin üzerine yağacak zam yağmurunun, daha da şiddetleneceği anlaşılıyor.

Ama şahsım hükümetinin zulmü, sadece zamla olmuyor. Bunlar, milletten gerçek enflasyonu saklayarak da zulmediyorlar.

Enflasyon Araştırma Grubu’nun rakamlarına göre, mart ayında enflasyon, TÜİK’in açıkladığının üç katı. Mart’ta gerçekleşen enflasyon yüzde 3,4. İlk üç ayda gerçekleşen enflasyon ise yüzde 8,4.

Enflasyonu düşük göstererek, emekliye hak ettiği aylığı, memura ve işçiye hak ettiği ücreti vermemek de zulümdür.

Memura 2021’in ilk altı ayında yüzde üç zam verip, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu üyelerinin huzur hakkına, Yüzde 33 zam yapmak da zulümdür. Bu arada memura verilen yüzde 3’lük maaş zammı, daha yılın ilk üç ayında eriyip, gitti.

Peygamberimiz, “İşçinin hakkını alın teri kurumadan verin” diye emretmiş. Şahsım hükümeti makyajlı enflasyon rakamlarıyla, milyonlarca işçinin, emekçinin hakkını gasbetmekten utanmıyor. Milletimiz her şeyin farkında. Halkımızın yarısı, “Mutfaktaki enflasyon yüzde 40’ın üzerinde” diyor. Halkın cebi yalan söylemez.
Mutfaktaki yangın partili ayrımı yapmaz.

Bugün CHP’lisi, AK Partilisi, İyi Partilisi, MHP’lisi, Türkiye’deki herkes “Yandım Allah!” diye bağırıyor. Önümüz mübarek Ramazan ayı…

Sayın Genel Başkanımız sayesinde, 2018’in Mayıs ayından bu yana, emeklilere dini bayramlarda, biner lira bayram ikramiyesi veriliyor.

Son üç yılda her şeye zam yapıldı. Ama emeklilerin bayram ikramiyelerine zam yapılmadı.

Saray beslemelerinin, TURKCELL Yönetim Kurulu’ndaki ücretlerini, Avroya endekslemeyi biliyorlar. Yandaşların geçilmeyen köprü ve otoyolu ücretlerini, dövize endekslemeyi biliyorlar. Ama iş, emeklinin ikramiyesine gelince, enflasyon kadar bile zam vermiyorlar. Biz söyleyince de havaya bakıp ıslık çalıyorlar.

Emeklinin bayram ikramiyesi, üç yılda kuşa döndü. Enflasyon kaybını telafi etmek için, bayram ikramiyelerinin “en az bin 500 lira” olması gerekli. Genel Başkanımız bunu dile getirdi. 10 milyon emeklinin sesine mutlaka kulak verilmelidir.

Bunu yaparlar mı? Hiç sanmıyoruz. Yandaşa hizmet etmekten, emekliye hizmete sıra gelmiyor ki… Ama biz 10 milyon emeklimize bugünden söz veriyoruz. İktidara gelmeden, bayram ikramiyesini size, biz verdirdik. Ahdımız olsun. İktidara geldiğimizde de, hak ettiğiniz bayram ikramiyelerini, yine tastamam biz, size vereceğiz.

Kendi siyasi ikbalini, toplum sağlığının önüne koymak da zulümdür. Türkiye lebalep kongrelerin de katkısıyla, dünyada salgının yeni merkez üslerinden biri oldu. Salgının başladığı Çin bile, bizim yanımızda tertemiz kaldı. Ülkemizde günlük vaka sayıları artık 40 binin üzerine yerleşti. Bu vaka sayılarıyla, dünyada üçüncü, Avrupa’da ikinci sıradayız.

4 Nisan 2021 itibariyle günlük vaka sayısında Amerika Birleşik Devletleri’ni de geçtik.

Yine günlük vefat sayıları da 180’in üzerine yerleşti. Salgınla mücadelede son üç ayı, bu hükümetin sorumsuzluğu yüzünden kaybettik.

Bunların zulmü türlü, türlü… Yandaşları için Londra’ya ambulans uçak gönderenlerin, bu ülkenin sade yurttaşlarına, hastane yatağı bulamaması da zulümdür. Aslı Özkısırlar ’a 25 gün boyunca, uygun koşullarda bir hastane yatağı bulunamadı.

Neden bulunamadı? Çünkü tüm hastaneler, ağzına kadar Kovid hastalarıyla doluydu. Aslı günlerce sesini, Sağlık Bakanına duyurmaya çalıştı. Ama duyuramadı. Acaba daha Aslı gibi, hastanelerde yer olmadığı için, ihtiyacı olan sağlık hizmetini alamayarak, yaşamını kaybeden kaç hasta var?

Erdoğan sorumluluktan kaçsa da, onun sorumsuzluğunun bedelini, insanlarımız canıyla ödüyor. Ve bu zulmün pençesi, gencecik bir kadını 25 gün nefessiz bırakarak, canını elinden alabiliyor. Gözü yaşlı sevenlerini geride bir başına bırakıyor.

Şimdi de Aslı’nın acılı kardeşi; “Ablam nefes alamayarak, can çekişerek öldü. Benim ablam, yatak bekleye bekleye öldü” diye haykırıyor. Biz bir kez daha, Aslı Özkısırlar’a Allahtan rahmet, ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz.

Zalimin zulmü sadece Aslı’nın boğazına sarılmadı. Zulmün pençesi, kadınların, çocukların da boğazına sarılıyor. Türkiye tek bir imzayla, kadına ve çocuğa yönelik şiddeti önlemeyi amaçlayan İstanbul Sözleşmesi’nden çıkarıldı.

Erdoğan Şahsım Hükümeti, ne milli irade dinledi, ne de ahde vefa dinledi. Kadın ve çocuk katillerinin sırtı üç, beş oy uğruna, Erdoğan tarafından sıvazlandı. Ve sadece Mart ayında, 28 kadın hunharca öldürüldü. Söyledik bir kez daha söylüyoruz. Bundan sonra sesi ve nefesi kesilen her kadının canında, çocuklara uzanacak her rezil elde, Erdoğan Şahsım Hükümetinin sorumluluğu ve vebali vardır.

Zalimin zulmü sadece kadınların, çocukların nefesini kesmiyor. Bu ülkenin geleceği gençlerimizin de nefesini kesiyor.

Burada gırtlağına basılan milletin çocuklarıdır. Burada boğulmak istenen ülkemizin geleceğidir. Ülkemiz AK Parti’de büro elemanlığı kapıp, burnuna pudra şekeri çeken, saray beslemelerine mi emanet edilecek?

Yoksa bugün boğazına yapıştığınız, nefesini kesmek istediğiniz, Boğaziçili gençlere mi emanet edilecek?

Erdoğan’ın tercihinin ne olduğu bellidir. Erdoğan, saray beslemelerinden yana. Bu ülkenin iyi yetişmiş gençlerinin ise karşısındadır.

Erdoğan; “Ağaca su vermek adalet, dikene su vermek zulümdür” diye, yakın zamanda ahkâm kesiyordu. Ama gördük ki diken kendinden olunca, zulüm de bunlara hak oluyor. Değirmenin suyu sonuna kadar, o dikenleri beslemek için akıtılıyor. Ülkenin tüm suları, kaynakları da yandaşlara akınca, milletin gencecik fidanları, suyla buluşamadan kavrulup, kuruyor. İşte bu, zulmün dik alasıdır.

Dün Sayın Genel Başkanımız, üniversite mezunu işsiz gençlerimizle beraberdi. Onların dertlerini, sorunlarını dinledi. Gençlerimiz artık, “Özgeçmişin hiçbir anlamı yok. Bir kurumda işe girerken, kimi tanıdığınız tek belirleyici” deme noktasına gelmiş.

Milletin evladı yıllarca okuyor, dirsek çürütüyor. Ve yıllarca iş bulamıyor. Ama AK Partili lise mezunu bir büro memuru, kaynağı nereden geldiği belli olmayan paralarla, milyonluk arabalara binip, milyoner hayatı yaşıyor.

Gençlerimiz de, onları bin bir emekle okutan aileleri de, ülkemizde yaşanan bu çürümeyi yakinen görüyor. “Büro elemanı bunları yapıyorsa, büronun asıl sahipleri acaba neler yapıyor” diye düşünüyor.

Gençlerine umut veremeyen bir ülke, geleceğe de umutla bakamaz.

Ülkemizde namusuyla okuyup çalışan gençler, kendini Türkiye’nin zencisi olarak görüyorsa, ortada yüzleşmemiz gereken, çok büyük bir zulüm vardır.

Hazreti Mevlana’ya göre; “Zalim, üzerine düşen görevi ve yükümlülüğü yerine getiremeyendir.”

19 yıldır iktidar olup da, bu ülkede 10 milyon 287 bin yurttaşımız halen işsizse, son iki yılda 1 milyon 926 bin çalışanımız işini kaybetmişse, her 100 işsizden 27’si üniversite mezunuysa, ve bu memleketin en değerli varlığı olan her dört gençten biri işsizse, demek ki Erdoğan Şahsım Hükümeti; üzerine düşen görevi yapamamıştır. Yükümlülüğünü yerine getirememiştir. Ve milletimize en ağır şekilde zulmetmiştir.

İşte milletin verdiği görevi, layıkıyla yerine getirmeyen Erdoğan’ın elinde, onlarca müzisyen gencimiz pandemide yaşamına kıydı. Daha dün Diyarbakır’da, 33 yaşındaki bir gencimiz, Ramazan Ünal, işini kaybettikten sonra, geçim sıkıntısı nedeniyle yaşamına son verdi.

Yine hafta sonu bu sefer Sakarya’da, 21 yaşındaki bir başka gencimiz, Tuğrul Erüklü. “Benim geleceğe dair umudum yok, hayalim yok. Hayattan bir beklentim yok. Bu dünyada yerim yok artık” diyerek yaşamına kıydı.

Çaresizlik, umutsuzluk gençlerimizi bu hayattan kopartıyor. Ve bu insani dramlar medyada karartılıyor. Zalimin zulmü sansürle ve çizilen pembe tablolarla gizleniyor.
Ama hakikatler dönüp, dolaşıp, “Kral çıplak” diye, bas bas bağırıyor.

Bizim inancımızda Adalet; “Herkese hakkı olanı vermektir.” Şu salgın döneminde,
Ve mübarek Ramazan ayı öncesinde kısa çalışma ödeneği uygulamasına son verildi.

Erdoğan Şahsım Hükümeti, hem “Ramazan ayında esnafı kapatacağım”, hem de “Kısa çalışma ödeneğini kaldıracağım” dedi.

Şimdi 1 milyon 300 bin emekçimiz, ya işsiz kalacak, ya da zorunlu izne çıkarılacak. Bu arada zorunlu izine çıkarılanlara yapılan günlük ödemeyi de, 47 lira 70 kuruştan 50 liraya çıkarmışlar. Salgın nedeniyle zorunlu izne çıkarılacak emekçilerimize, Nisan ve Mayıs aylarında, günde 2 lira 30 kuruş zam yapmışlar.

Emekçiyi Ramazan öncesinde, ailesiyle beraber sefalete mahkûm edeceksin. Sonra da “Günde 2 lira 30 kuruş zam yaptım” diyeceksin. Zorunlu izne çıkarılanlara verdiğin sefalet ücretine, yüzde 5 bile zam yapmayacaksın, ama bu arada,
Borsa İstanbul Yönetimine atadığın saray çocuklarına, yüzde 33 zam yapacaksın.

Ramazan ayında esnafın, çalışanın boynu büküp, nefessiz bırakacaksın.

İnsaf bunun neresinde? İzan bunun neresinde? Hiç mi Allah korkunuz kalmadı? Bu mudur hak, bu mudur adalet, bu mudur vicdan?