Fatih Altaylı, AKP medyasına ateş püskürdü: Hala arsızca saldırıyorlar, yalancılık diye ağlaşmaları…

Fatih Altaylı, AKP medyasına ateş püskürdü: Hala arsızca saldırıyorlar, yalancılık diye ağlaşmaları…

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, İngiltere Savunma Bakanı Wallace’ın açıklamalarının ardından siyaset gündeminde başlayan tartışmaları değerlendirdi.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, İngiltere Savunma Bakanı Wallace’ın Türkiye ve Pakistan’da mülteci merkezleri kurulacağını açıklamasının ardından başlayan tartışmaları ve iktidar çevresinin açıklamalarını köşesine taşıdı.

Fatih Altaylı’nın yazısının “Tövbe estağfurullah” başlıklı kısmı şöyle oldu:

Zannedersin, İngiltere’nin Türkiye ve Pakistan’la birlikte bu iki ülkede Afganlar için kamplar kuracağı haberini biz bir tarafımızdan uydurduk.

Troller ve emir altında çalışan medyanın, bedelli yazarları sürekli “yalancılar” diye suçlayıp duruyorlar.

İngiltere’nin en önemli gazeteleri yazmış, dahası İngiltere’nin devlet yayın kuruluşu BBC duyurmuş, biz de bunlardan alıp “Böyle bir plan var ve biz bunu İngiltere’den öğreniyoruz” demişiz.

Türkiye’deki muhalefet aleyhinde sosyal medyada gördükleri tek bir satırı bile manşet yapanların, İngiltere’nin milyon tirajlı gazeteleri ve devlet yayıncısından haber almamızın ardından “yalancılık” diye ağlaşmaları komik ötesi.

Sonra Londra Büyükelçimiz aramış ve haberin perde arkasını anlatmış.

Onu da aynı gün yazmışım.

Hala arsızca saldırıyorlar.

Yabancı basını takip edebiliyorsak, birkaç dilde gazeteleri okuyup anlayabiliyorsak, gelişmeleri oradan da takip edebiliyorsak suçlu mu oluyoruz!

Ne yapacaktık, sizin gibi gazeteciliği sadece resmi açıklamalardan ya da soruyu elimize tutuşturulanlardan ibaret mi zannedecektik.

Üç günün sonunda İngiltere Savunma Bakanı Wallace da gazetelerin Savunma Bakanlığı kaynaklarına dayandırarak yazdıklarını söylediği Türkiye ve Pakistan’da Afgan mülteci kampları iddiasını yalanladı.

“Ben öyle bir şey yazmadım. Siz bunu söylediniz. Kendi yorumunuzu ben söylemişim gibi yapmayın” dedi, aralarında devletin resmi yayıncısının da bulunduğu gazetecilere.

Ama spekülasyonu yaratanın kendi bakanlığındaki bürokratlar olduğuna hiç ama hiç değinmedi.

Siyasette böyle şeyler normaldir.

İngiliz gazeteleri bu haberi uydurdu mu, yoksa bakan mı kıvırıyor bilmiyorum.

Ancak şunu görüyorum.

Afgan mülteciler için kamplar planlanıyorsa bu kampların, bu mültecilerin en çok bulunduğu ülkelerde olmasından daha normal bir şey yoktu.

Herhalde Afgan mülteciler için kamplar kurma fikrini ortaya atan Ben Wallace, bu kampları Estonya, Norveç ve Grönland’da kurmaktan söz etmiyordu.

Neyse ki Türkiye’de kurmayacaklarını açıkladı.

Bundan sonrasını başkaları düşünsün.

Biz ise kampsız Afganlarımızla uğraşmaya devam edelim.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?