Gülcan Kış; “ 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutladı”

Gülcan Kış; “ 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutladı”

reklam"

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’dan başlattığı bağımsızlık mücadelesinin 105. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

19 Mayıs 1919, bir ulusun varlık yokluk savaşı vererek emperyalizme meydan okuduğu, bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin dalga dalga tüm yurda yayılarak kurtuluş mücadelesinin zaferle taçlandığı gündür.

Türk milleti emperyalist güçlere karşı, birlik ve beraberlik içinde tarihin en büyük kahramanlık destanını yazmıştır.  Türk milleti kendi istiklal ve istikbaline her koşulda sahip çıkmıştır.

19 Mayıs günü bir ulusun istiklal mücadelesinin sembolü olmuştur.

Büyük Atatürk, 19 Mayıs’ı gençlere armağan etmenin yanında Cumhuriyetimizi de onlara emanet etmiştir.

Bu tarihsel görevin bilinciyle, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında ilk hedefimiz laik, demokratik, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyetidir. Milletin iradesi Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına damga vuracaktır. 

Hepimize büyük görevler düşmektedir. Umutsuzluk ve karamsarlığa kapılmadan, 105 yıl önceki kararlılıkla, umutla ve heyecanla mücadelemizi sürdüreceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklal mücadelemizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kurtuluş savaşının tüm kahramanlarını sevgi, saygı, minnetle anıyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.

                                                               Gülcan Kış

CHP Mersin Milletvekili

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?