GÜNLER ÖNCE YAPTIĞIMIZ HABER GERÇEK OLDU VE KAHRAMAN AK PARTİ’YE GEÇTİ !!!

GÜNLER ÖNCE YAPTIĞIMIZ HABER GERÇEK OLDU VE KAHRAMAN AK PARTİ’YE GEÇTİ !!!

AKP ve MHP’den; ‘milletvekili transferini önleyecek formüller gündeme gelirken Mersin’de flaş bir gelişme yaşandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Akdeniz İlçesi’nden 31 Mart’ta yapılan seçimlerde belediye meclis üyesi seçilen ancak bir ay önce partisinden istifa eden Süleyman Kahraman, seçimin üzerinden geçen 15 ay sonra Adalet ve Kalkınma Partisi’ne (AKP) geçti.

Kahraman’ın geçişi için parti il başkanlığında düzenlenen törene Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak ile İl Başkanı Cesim Ercik’te katıldı.

 

BİR AY ÖNCE PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ

Başkan Gültak’ın Akdeniz ilçesine yönelik hizmet ve çalışmalarından etkilendiğini ifade eden Kahraman, “Yaklaşık bir ay önce partimden istifa ettim. Başkan Gültak ile beraber Akdeniz’e hizmet etmeye karar verdim. Bu sıcak karşılamadan dolayı teşekkür ediyorum kendilerine. İnşallah hizmete devam edeceğiz” dedi.

Cesim Ercik, “Biz başka bir siyasi partiden meclis üyesi transfer etmiyoruz. Zaten bir ay önce istifa etti Süleyman bey ve bizim partimize geçmeye karar verdi” dedi.
Başkan Gültak ise “Partimize geçme kararı aldıktan sonra Ankara ile görüşme yaptık. Ankara’nın onayını aldıktan sonra partimize katıldı. Akdeniz’de hep birlikte çalışacağız” diye konuştu.

 

AKDENİZ MECLİSİNDE KOLTUK ÜSTÜNLÜĞÜ EŞİTLENDİ

Kahraman’ın geçişi ile Akdeniz Belediye Meclisi’ndeki siyasi partilerin koltuk temsil rakamları da değişti. Başkan ile birlikte 37 meclis üyesi bulunan Akdeniz Belediye Meclisi’nde, 10 HDP’li üye bulunurken, 10’da CHP’li üye bulunuyordu. Ancak Kahraman’ın kararı ile CHP’li üyelerin sayısı 9’a, başkan ile 16 olan AKP’li meclis üyesi sayısı 17’ye yükselmiş oldu. Ortak karar almada örnek bir performans sergileyen Akdeniz Belediyesi’nde MHP’nin 2 meclis üyesi bulunurken Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı arasındaki sayısal çoğunluk eşitlenmiş oldu.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?