HDP İzmir İl Binası’na girerek bir görevliyi silahla öldüren kişi bu şekilde gözaltına alındı

HDP İzmir İl Binası’na girerek bir görevliyi silahla öldüren kişi bu şekilde gözaltına alındı

HDP’nin İl Başkanlığı binası önünde silah sesleri duyuldu ve binanın camları kırıldı. İlk bilgilere göre polis, bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı, bölgeye giriş-çıkışlar da durduruldu. Gelen bilgilere göre; HDP İzmir il binasına silahlı bir kişi tarafından saldırı düzenlendi. Saldırı sonucu bir kişi hayatını kaybetti.

Halkların Demokratik Partisi İzmir İl Örgütü’nü basan silahlı saldırgan, binayı ateşe vermesinin ardından rehin aldığı parti üyesi 40 yaşındaki Deniz Poyraz’ı öldürdü

HDP’nin twitter hesabından olaya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

İzmir’de parti binamız silahlı bir şahıs tarafından basılarak binamız ateşe verildi. İçeride görevli bir arkadaşımız bulunmakta. Saldırının faili de azmettiricileri de bellidir. Herhangi bir olumsuzluktan iktidar ve kışkırtıcılar sorumlu olacaktır.

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni TELE1’e yaptığı açıklamada “Saldırgan binanın içine girdi, içerden dışarıya ateş açtı. İçerde bir arkadaşımız vardı. Arkadaşımızdan haber alamıyoruz” ifadelerini kullandı. HDP İzmir İl Başkanı Kadir Baydur ise içerideki görevliden haber alınamadığını ölü ya da yaralı olup olmadığının bilinmediğini aktardı.

DHA: BİR KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

DHA’nın olayla ilgili olarak geçtiği haberde bir kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Saat 11.00 sıralarında, Çankaya Semti’ndeki HDP İl Başkanlığı’nın da bulunduğu 7 katlı binaya giren kimliği belirsiz bir kişinin bir anda sokağa tabancayla ateş ettiği belirtilen haberde, olay yerine gelen polisin binanın bulunduğu sokağın çevresini güvenlik şeridiyle çevirdiği ve sokağın yaya geçişine kapatıldığı belirtildi. Haberde zanlının yakalanması için çalışma başlatıldığı, kim olduğu ve neden ateş ettiğine dair henüz bilgi edinilemediği belirtildi.

HDP’DEN TOPLANMA ÇAĞRISI

HDP saldırıya ilişkin Twitter hesabından partililere il binasında toplanma çağrısı yaptı.

“İzmir’deki provokasyon ve alçakça saldırıya karşı HDP’liler Konak’ta bulunan il binamızda toplanıyor. Her saldırı korkak saldırganları küçültürken, partimize sahiplenmeyi arttıracaktır.”

HDP AÇIKLAMA YAPTI

1 kişinin hayatını kaybettiği olaya ilişkin basın açıklaması yayınladı. Açıklamada “provokasyonu gerçekleştirenler, olayın azmettiricileri; partimizi, il örgütlerimizi hedef gösteren iktidardır, provokatörleri yönlendiren İçişleri Bakanlığıdır.” denildi

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

Aylardır partimizin iktidar partisi, İçişleri Bakanlığı tarafından hedef gösterilmesi, provokasyon amacıyla bazı ailelerin örgütlendirilerek il binalarımızın önüne yönlendirilmesi sonucu bu sabah saat 10:30 sıralarında İzmir İl binamıza silahlı saldırı gerçekleştirildi. 35-40 yaşlarında olduğu belirtilen silahlı saldırgan, içeride parti çalışanımız Deniz Poyraz’ın da bulunduğu sırada il binamızı bastı. Çevreye ateş açan ve binayı ateşe veren saldırgana uzun süre müdahale edilmedi. Saldırıda parti çalışanımız Deniz Poyraz yoldaşımız katledildi. Saldırının duyulması üzerine kitlemiz Konak İlçe binamız önünde toplanmaya başlandı.

Dün Sincan’da görülen Kobanî Kumpas Davasında yapılan provokasyon provası sonucu bugün bu saldırının gerçekleştirilmesinin amacı ve mesajı bellidir. Bu çok tehlikeli provokasyonu gerçekleştirenler, olayın azmettiricileri; partimizi, il örgütlerimizi hedef gösteren iktidardır, provokatörleri yönlendiren İçişleri Bakanlığıdır.

TUNÇ SOYER SALDIRIYI KINADI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, HDP İzmir İl Binası’na düzenlenen saldırıyı kınadığını bildirdi. Soyer, saldırıda yaşamını yitiren Deniz Poyraz için için başsağlığı diledi.

Soyer Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “HDP İzmir İl Başkanlığı binasında düzenlenen saldırıyı kınıyor, saldırıda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. İzmir’imiz huzur kentidir. Bu huzura zarar verecek her türlü girişimin karşısındayız.” ifadesini kullandı.

ZANLININ İLK İFADESİNE ULAŞILDI

Deniz Poyraz isimli parti çalışanının hayatını kaybettiği saldırıyı düzenleyen O.G’nin ilk ifadesine Cumhuriyet ulaştı. O.G ifadesinde “Kimse ile bir bağlantım yok. PKK’den nefret ettiğim için binaya girdim, rastgele ateş ettim” dedi.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?