HER ŞEYE RAĞMEN MERSİN…

HER ŞEYE RAĞMEN MERSİN…

Son yıllarda yaşanan ekonomik sıkıntılar sokaktaki vatandaşı çileden çıkarmış durumda.
Belli bir kesim bu sıkıntıları fırsata çevirebiliyor. Ortada dolaşan kayıt dışı paranın gücüyle bu sıkıntılı ortamda daha da zenginleşenler var.
Adalet ve yaşam standartları arasındaki dengesizlik ise, toplumda büyük tepkilere neden oluyor.
Sonuçları hiç te iyi olmayacak büyük bir travma geçiriyor toplum. Bir tarafta ultra zenginlik, öte tarafta cinnet geçirecek durumda olan vatandaşlar…
Sosyal devlet anlayışıyla hukuk ta eşitlik, gelir dağılımında eşitlik, hizmette eşitlik ilkeleri zedelendiği zaman; toplumun çivisi çıkacak noktalara gelir ve telafisi mümkün olamayacak sonuçları da beraberinde getirir.
Bugün Mersin gelişiyor ve büyüyor. Pırıl pırıl caddeleri, parkları, sosyal yaşamı, sanayisi, limanı, tarımı dikkat çekiyor. Ama bu kontrolsüz büyüme ve gelişme problemleri de peşinden getiriyor.
Türkiye’nin en pahalı şehirlerinde biri oldu Mersin. Her türlü sosyal yaşama uyumlu Mersin’de satın alma gücü de azalıyor.
Büyükşehir Belediyesinin sosyal alandaki hizmetleri çok başarılı olsa da tüm yoksul kesime ulaşmak o kadar da kolay bir iş değil elbette.
40 bine yakın üniversite öğrencisine ulaşımı hala 1 TL olarak devem ettirmek, 3 çeşit yemeği 6 TL ye 43 noktada sunmak, üniversite ve lise hazırlık kurslarında binlerce yoksul öğrencilere kurs imkânı sağlamak, üniversiteyi kazanan tüm öğrencilere burs vermek kolay bir iş değil. Belki Türkiye’de bir ilk olan çok sayıda kütüphanelerden faydalanmalarının ortamını yaratmak, yaşlılara ev de bakım, hastaların nakil işlerini yürütmek, en önemlisi hastaların refakatçilerine dost evi açmak ve hastahane köşelerinde mağduriyetlerini önlemek te takdir topluyor.
Bunlar çok güzel şeyler. Vahap Seçer’ in bu sosyal belediyecilik çalışması herkesin dilinde. Başarılı bir belediye imajı var şehrimizde. Herkes aynı şeyi söylüyor. Bu da Mersin adına sevindirici bir durum.
Mersin Başkan Vahap Seçer’le çok daha iyi hizmetler vereceği görülüyor. Kendi partisinin bile övündüğü ve en başarılı belediyelerden biri olduğu söyleniyor. İlçe kongrelerindeki kapsayıcı, inandırıcı, ayrışmayı önleyici konuşmaları, bir lider olduğu gerçeğini gösteriyor.
Valimiz çok dinamik ve toparlayıcı. Sanayiye çok önem veriyor. Sosyal hizmetlerde de çaba var. Son günlerdeki kaçakçılık ve organize işlere karşı emniyetin aldığı önlemler ve operasyonlar huzur açısından önemli.
STK’ların yeni temsilcileri de yeniden yapılandırılıyor. MTSO yeni dönem için umut veriyor.
Milletvekilleri sahada. CHP’den Gülcan Kış, Ufuk Çakır ve Talat Dinçer, AK Partiden Ali Kıratlı hep sahadalar.
Gülcan Kış vekilin her törende, açılışta ve halkın arasında olması sevindirici. Vekillerimiz halkın nabzını tutmalı ve konuyu önergelerle gündeme getirmelidir.
MHP Milletvekili Levent Uysal’ın STK’larla olan iletişimi ve birlikte tartışma ve bilgilendirmeye yönelik faaliyetleri iyi şeylerin habercisi gibi geliyor.
Mersin huzurun ve özgürlüklerin şehri olarak yol almalı.
Mersin bizim mekânımız, yaşam alanımız. Korumalı ve güçlendirmeliyiz.
DERŞAH NAR YAZDI…
reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?