Hürriyet yazarı kulis bilgisini paylaştı: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın düşündüğü seçim tarihi

Hürriyet yazarı kulis bilgisini paylaştı: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın düşündüğü seçim tarihi

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesi yazarı Hande Fırat, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılmasından yana olduğunu belirtti. Fırat, “Bazı partili isimlerin ise 18 Haziran tarihini savunduğunu söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından seçimlerin ertelenebileceği tartışması gündemdeki yerini korurken, AKP’ye yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Hande Fırat dikkat çekici bir kulis bilgisi paylaştı.

Fırat bugünkü yazısında, AKP’de tüm seçeneklerin masada olduğunu belirterek, “Şimdilik herhangi bir erteleme kararı ve niyeti yok” ifadelerini kullandı.,

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılmasından yana olduğunu savunan Fırat, “Bazı partili isimlerin ise 18 Haziran tarihini savunduğunu söyleyebilirim” dedi.

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimle ilgili bir endişesi olmadığı belirtiliyor” diyen Fırat, “Deprem bölgesinden taşınanların oy kullanımı ya da deprem bölgesinde kalanların nerelerde oy kullanacakları ve bu konularda tartışma yaşanmaması için ise çalışmaları YSK yürütecek” ifadesini kullandı.

SEÇİMLERİN ERTELENECEĞİ TARTIŞMASI

Deprem felaketinin ardından seçimlerin ertelenebileceği tartışması kamuoyunun gündemine gelmişti.

AKP’nin kurucularından eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, seçimlerin ertelenmesi talebinde bulunarak, “Devlet bürokrasisinin vatandaşlarımızın yaralarına merhem olmasına odaklanması için seçimlerin ivedilikle ertelenmesi lazım. Bu bir tercih değil zarurettir” demişti.

Muhalefet ise Arınç’ın açıklamasına tepki göstererek, seçimlerin zamanında yapılması gerektiğini vurgulamıştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerin erteleneceğine ilişkin tartışmaya yönelik, “Bu ülke sana 20 yıl verdi. Darbe gördü sayende. Covid’de 5 maskeye muhtaç ettin. Ormanlarımız yandı, uçak bulamadın. Ekonomiyi çökerttin. Depremde yıkıldık. Hep beceriksizdin. Sana verecek 1 yıl değil, 1 günümüz bile yok. Bir beceriksizliğe daha katlanamayız. Seçimden korkma.Ya da kork, seçim zamanında yapılacak!” ifadelerini kullanmıştı.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?