İçişleri Bakanı Soylu: Antakya’da her 2 konuttan 1’i yıkık

İçişleri Bakanı Soylu: Antakya’da her 2 konuttan 1’i yıkık

Kahramanmaraş İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde basın toplantısı düzenleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Antakya’daki her 2 konuttan 1’i yıkık” dedi.

Soylu, “Kim eksiklik yapmışsa binanın yapımında, binanın yapımından sonra yapılanlar söz konusuysa bunların hepsinin tespit edilmeye yönelik bütün delillendirme işlemi devam etmektedir. Bunlar yapılmadan enkaz kaldırılmamaktadır” diye konuştu.

Soylu, “Bir salgın hastalık, bir bağırsak enfeksiyonu gibi bir yayılım söz konusu değil” bilgisini paylaştı.

Soylu “Kahramanamraş’ta bir kişi enkazdan çıkarılmış” dedi.

Soylu “Özellikle aş evlerinin sürdürülebilirliğini devam ettirmemiz lazım. Onun için de aşevlerinin ihtiyacı olan ihtiyaçlarını da diğer bölgelerden sürdürülebilir kılmamız lazım. Hijyeni sürdürebilmemiz lazım, aynı zamanda ikinci el değil, onların hepsini toplattırıyoruz zaten birinci el giysileri de sürdürülebilir kılmamız lazım. Bunu yapmazsak, şöyle bir değerlendirme çıktı binlerce araba geldi tıkanıklık var acaba ihtiyaç yok mu. İhtiyaç var. Aynı yardımlaşma anlayışıyla bir yıl boyunca, yemeği hazırlayacak gıdalar dahil hijyen dahil, temel ihtiyaçları ve birinci el giysiler dahil hepsini devam ettirmeliyiz. Burada bu kardeşlik duygusunu bugüne kadar nasıl gerçekleştirmişsek bundan sonra da aynı şekilde gerçekleştirmeliyiz” diye konuştu.

Soylu, Kahramanamraş’ta 215 enkazda arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Soylu, “Biz Adıyaman’da Kahramanmaraş’ta Osmaniye’de bir yağma yok. Bu dedikoduları toplumun tamamında bir endişeye sevk etmek maksadıyla ortaya koymaya çalışıyorlar. Bize yapılan ihbarların  yüzde 99’u boş çıktı” diye konuştu.

Soylu, “İnsanlık dışı davranışlar var. Bu ülkenin yetiştirdiği adamlar ellerini kaldırıp şarkı niteliğinde sloganlar atıp onu bunu öldüreceğiz diye sözler söylüyorlar. Sözle öldürmek kolay öldürebilirsiniz de hayatında böyle bir şeyin bile yanından geçmemiş olan insanlar sadece toplumu endişeye sevk etmek için böyle bir şey yapıyorlar. Devletimiz her zamankinden daha teyakkuz halindedir” diye sitem etti.

Ayrıntılar gelecek…

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?