Karamollaoğlu: Bugün Altılı Masa’da adaylık konusu açılır

Karamollaoğlu: Bugün Altılı Masa’da adaylık konusu açılır

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 6’lı masada bugün adaylık konusunun açılacağını söyledi.

Karamollaoğlu, Gelecek Partisi’nin ev sahipliği yapacağı 6’lı masa toplantısı öncesi Halk TV’den İsmail Saymaz’a konuştu. Karamollaoğlu, “Altılı Masa’da adaylık konusu açılır mı?” sorusuna, “Bu konu mutlaka açılır. Gündeme gelir. Türkiye’nin gündemine bu kadar girdikten sonra orada hiç konuşulmaması olmaz” diye yanıt verdi. Daha önce konunun açılmadığını ifade eden Karamollaoğlu, “Arada sırada söylenmiş olması, konuşulduğu manasına gelmez” dedi.

“Altılı Masa’dan biri de olabilir, dışarıdan da olabilir. Biz ‘İlle de genel başkanlardan biri olsun’ demedik. Ama ‘Genel başkanlar olamaz’ da denmedi. Mühim olan, seçilme şansı yüksek bir aday olmalı” diyen Karamollaoğlu, verdiği son röportajda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun şansının yüksek olduğu açıklamasıyla ilgili de, “Anketler öyle gösteriyor” dedi. Karamollaoğlu, “Anketlerde ileri sürülen diğer arkadaşlar da Tayyip beyin önünde gözüküyor. Kılıçdaroğlu da önde. Fakat bu konular hiç görüşülmediği için olur mu olmaz mı tarzında değerlendirme yapmayı doğru bulmadım” diye konuştu.

Karamollaoğlu, söz konusu açıklamasının “Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nu zayıf bulduğu” yönünde anlaşılmasına da, “Öyle de demedim. Onlar da önde gözüküyor. Ama İmamaoğlu’nun görevden alınması noktasına gelirse, ‘Tayyip bey alır görevden’ o manada söyledim. O yanlış anlaşıldı belki. Öyle bir noktaya geldik ki, adalet mekanizması, onun kararları dışında karar almaya cüret edemiyor” yanıtını verdi.

Karamollaoğlu, çoklu adaya sıcak bakmadığını belirtti.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?