Kılıçdaroğlu: 4 milyon hanenin elektiriği kesildi 21. yüzyılın Türkiyesinde, bunu içime sindiremiyorum

Kılıçdaroğlu: 4 milyon hanenin elektiriği kesildi 21. yüzyılın Türkiyesinde, bunu içime sindiremiyorum

aturasını ödeyemediği için elektriği kesilen vatandaşların sorunlarına dikkat çekmek için faturasını ödemeyen ve elektriği kesilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu“4 milyon hanenin elektiriği kesildi 21. yüzyılın Türkiyesinde, bunu içime sindiremiyorum” dedi.

Kılıçdaroğlu,  FOX TV’de Çalar Saat programına katılıyor.

Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

“Enerji bir haktır. Kendi halkından dolarla borçlanan bir hükümet var. Akıl mantık unutulmuş vaziyette. Bu kararı eşimle birlikte aldık. Eşimin telefonuna borçlar geliyordu. Eşime ‘Elektrikler kesildiğinde lütfen haber ver’ dedim.

Ben elektrik faturasını ödeyecek mali güce sahibim. Elektrik faturasını ödeyemeyen milyonların sesi olmak istedim.

4 milyon hanede elektrik yoksa koltuklarında rahat oturan beşli çetenin bunu bilmesini istedim.

Elektrikler kesilince eve geldim. Hazırlık yaptık. Komşularımız tüple aydınlatma araçları getirmişti. Karanlıkta biraz evi aydınlattık. Saat 21.00’de kamuoyuna açıklama yaptım. Bütün komşularıma yürekten teşekkür ederim, akşam yemekler göndermişlerdi. Komşularımız bize destek olmak için lambalarını söndürdüler.

Sarayın oligarkları duydu mu acaba? Hâlâ niçin bunu yaptığımı anlayamamışlar. Siyasi görüşümüz ne olursa olsun, önemli olan bu ülkede yaşayan vatandaşların huzuru olması. Bu her siyasi partinin ortak hedefi olmalı. İzledikleri ekonomi politikası en hızlı iflas eden ekonomi politikası oldu.

Biz Aile Destekleri Sigortası getirerek faturasını ödeyemeyenlerin faturasını ödeyecek. Sarayın aktörleri bu sigortayı getirmezler. Bu sigorta geldiğinde hiçbir aile aç, karanlıkta kalmayacak.  Devlet oligarklara hizmet etmez.

Yaşanan bu haksızlığı göstermek istedim. Doğal olarak eleştirenler var. Bu ülkede insanlar mağdur oluyorsa önemli olan mağdurun sesini duyurmak gerekiyor. İktidara sesleniyorum, enerji çeki verin. Yaptığım her eleştirinin arkasına mutlaka bir öneri getiriyorum”

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?