Kılıçdaroğlu: Bir sansür teklifi getirmişler, sarayda hazırlanmış

Kılıçdaroğlu: Bir sansür teklifi getirmişler, sarayda hazırlanmış

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Gazeteciler özgürce yazsın istiyoruz, eleştirsinler istiyoruz, demokrasi olsun istiyoruz. İstanbul Sözleşmesi yürürlükte olsun istiyoruz. Her alın terinin değerli olduğunun kabul edilmesini istiyoruz. Herkes kazansın istiyoruz. Parlamento toplumun sorunlarına çözüm üretsin istiyoruz. Bir yerlerden talimat alan parlamento istemiyoruz. Bunları söylüyorum ama büyük sorunlarımız var, farkındayım. Yargıya bakıyorsunuz, adaleti, dağıtmaktan uzak. Yönetime bakıyorsunuz ne yaptığı belli değil. Saraya bakıyorsunuz ayrı havalarda. İniyorsunuz alana halka gidiyorsunuz dünya kadar şikâyet dinliyorsunuz. Yönetimle halk arasında büyük bir uçurum var. Saray ne yaptığını bilmiyor halk ise perişan vaziyette. Çıkış noktası, bütün kardeşlerime söylüyorum herkese açık ve net söylüyorum Türkiye’nin bu bataktan tek bir çıkış noktası ve adı belli, CHP. Söz veriyorum halkıma, her kuruşun hesabını veren bir yönetim gelecek.

“Şimdi kuvvetler ayrılı bitti kuvvetler birliği var!”

“Pınar Hanım konuştu, yasama- yürütme, yargı. Kuvvetler ayrılığı. Şimdi kuvvetler ayrılı bitti kuvvetler birliği var. Hakimi savcısı her şey ona bağlı. Bir sansür kanunu teklifi getirmişler. Sarayda hazırlanmış altına atıyorlar imzaları. Ne olduğunu da bilmiyorlar. Nasıl bir felaket olduğunun da farkında değiller. Kimse sarayı AK Parti’yi eleştirmesin. herkesin ağzına bant çekelim hiç kimse konuşmasın dünyaya günlük gülistanlık gösterelim millete. Bu millet bunu yutmaz. her şey meydanda her şey görünüyor.

“Basın özgürlüğü ülkeyi sağlıklı yöneten bir yönetimin vazgeçilmez koşuludur”

“Silivri bu ülkenin tarihinde önemli bir isim olarak kalacaktır. Adaletsizliğin tarihini yazmak isteyenler önce Silivri’ye bakacaklar. Bir ara Nazilerin toplama kampı gibiydi. Ya ülkenin genel kurmay başkanını bile terörist diye içeriye aldılar. O zaman Silivri’ye gittiğimde burası toplama kampı demiştim ben Ankara’ya gelmeden fezlekem gelmişti. Sanıyorlar ki biz bunları söylemeyeceğiz. Ya biz kuvayi milliyeciyiz. Siz bizi hala keşfedemediniz mi? Neyin suç olduğunu bilmiyoruz diyor Pınar Hanım, sizin bilmenize gerek yo k ki onlar biliyorlar doğru yazdığınıza da suç var diyebilirler. Çünkü yargı vesayet altında. Adalet dağıtılamıyor. Basın özgürlüğü ülkeyi sağlıklı yöneten bir yönetimin vazgeçilmez koşuludur. Biz ülkeyi yönettiğimizde medya özgürlüğü olacak , herkes istediğini yazacak.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?