Kılıçdaroğlu Kilis’te: İktidar olunca ilk yapacağımız işlerden biri Suriye ile görüşmektir

Kılıçdaroğlu Kilis’te: İktidar olunca ilk yapacağımız işlerden biri Suriye ile görüşmektir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kilis Ticaret Odası’nda konuştu. Kılıçdaroğlu, ” Allah nasip eder Millet İttifakı olarak iktidar olduğumuzda ilk yapacağımız işlerden biri Suriye ile görüşmek, karşılıklı büyükelçilikleri açmaktır. Bir sorunu çözmek için sorunun muhatabı olan kişiyle konuşmanız lazım” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir dizi ziyarette bulunmak için gittiği Kilis’te iş dünyasının temsilcileriyle bir araya geldi. Suriyeli sığınmacılardan söz eden Kılıçdaroğlu, “Allah nasip eder Millet İttifakı olarak iktidar olduğumuzda ilk yapacağımız işlerden biri Suriye ile görüşmek, karşılıklı büyükelçilikleri açmaktır. Bir sorunu çözmek için sorunun muhatabı olan kişiyle konuşmanız lazım. Bu hemen sorunun çözüldüğü anlamına gelmez” dedi.

Satırbaşları şöyle:

Türkiye genelinde resmi rakama göre 3 milyon 600 bin sığınmacı var. Bu rakamın 4-4.5 milyon olduğunu biliyoruz. Allah nasip eder Millet İttifakı olarak iktidar olduğumuzda ilk yapacağımız işlerden biri Suriye ile görüşmek, karşılıklı büyükelçilikleri açmaktır. Bir sorunu çözmek için sorunun muhatabı olan kişiyle konuşmanız lazım. Bu hemen sorunun çözüldüğü anlamına gelmez. Buradan Suriye’ye gidecek olacak sığınmacıların evlerini, yollarını, hastanelerini, kreşlerini yapmamız lazım. Buradan gidenlerin can ve mal güvenliklerinin sağlanması lazım. Bunun içinde hükümet ile oturup protokol yapılacak. Bunun iki yıl içinde gerçekleşeceğine inanıyorum.

Bölgede bizim dışımızda başka unsurlarda var. ABD, Rusya da var.

Biz hiç kimsenin kimliği ile yaşam tarzıyla ilgilenmiyoruz. Herkesin inancı bizim başımızın üzerinde. Bu bölgede insanların huzur içinde yaşaması lazım.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?