Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a ‘Kavala’ yanıtı: Anayasa yapmışsanız, AİHM kararlarına uyacaksınız

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a ‘Kavala’ yanıtı: Anayasa yapmışsanız, AİHM kararlarına uyacaksınız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi’nde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu yüzde 48,7 olarak açıklanan enflasyon için “Yüzde 127 fatura gelmiş ama enflasyona bakıyorsunuz 48-50 civarında gerçeği yansıtmıyor” dedi.

Hazine Bakanı Bakanı Nureddin Nebati’nin “Enflasyon Nisan ayında tepe olacak yüzde 50’yi göreceğimizi düşünmüyorum umarım yanılmam” sözlerinin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu “Yanılmamış doğru, TÜİK onun istediği yanıtı vermiş 50’nin biraz altında göstermiş Nebati Bey üzülmesin diye.”

‘Anayasa yapmışsanız, AİHM kararlarına uyacaksınız’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Avrupa Konseyi’nin Osman Kavala kararına yönelik açıklamasına cevap olarak konuşan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Bu açıklama Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin itibarına darbe vuran bir açıklamadır. Bu açıklama şu demek; bizim ülkemizde anayasa yok, hukuk yok, yasalar yok, uluslararası anlaşmaları görmezden geliyoruz, ülkemizi istediğimiz gibi yönetiriz. Arzu ettiğimiz mahkemeden arzu ettiğimiz kararı çıkarırız. Eğer siz bir anayasa yapmışsanız ve anayasadaki düzenlemeye göre AİHM kararlarına uyacaksanız ve zorunlu olarak tüm mahkemelerin uygulaması gerekiyor demeniz gerekirken ‘biz buna uymayacağız’ demek ülkenin itibarını zedeliyor. Bu bizim demokrasi mücadelemize vurulmuş bir darbedir. Biz bu ülkede demokrasi olmadığını biliyoruz ama Erdoğan bunu tüm dünyaya ilan etti.”

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?