KİM BU KATAR TEBAASI!!! Bu Haftaki Köşe Yazım…

KİM BU KATAR TEBAASI!!! Bu Haftaki Köşe Yazım…

Yatıyoruz Katar kalkıyoruz Katar , Katar aşağı Katar yukarı eeee bu kadar Katar yeter dedim, Kimmiş bu Katar tebaası.Bu arada tebaası “Tabi olan , Bir devletin idâresi altında bulunanların bütünü”demek.

“TAMİM BİN HAMAD”

Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani, 3 Haziran 1980 yılında Basra Körfezi kıyısındaki Katar’ın başkenti Doha’da doğmuş. 2013 yılının Haziran ayında, 33 yaşında iktidara geldiğinde Katar tarihinin en genç Emirlerinden biri olmayı başarmış. Babası Şeyh Hamad bin Halife Al Thani’nin 20 yıllık ülke yönetiminden çekilmesi üzerine, bu görevi devralmış.Buraya dikkat DARBECİ BİR BABANIN OĞLU!!!

İngiltere’de okuyan Katar Emiri, Sherborne School’a, Harrow School’a ve 1998 yılında mezun olduğu Sandhurst Kraliyet Askeri Akademisi’ne gitmiştir. Aynı yıl Katar Silahlı Kuvvetleri’nde teğmen olarak görev yapmıştır.

Katar Ulusal Olimpiyat Komitesi başkanlığı, Katar Silahlı Kuvvetleri Komutan Yardımcılığı, 2022 FIFA Dünya Kupası Organizasyonu Komite başkanlığı, Yüksek Öğretim Konseyi Başkanlığı, ülkenin en büyük servet fonu olan Katar Yatırım Otoritesi başkanlığı dahil olmak üzere oldukça önemli roller üstlenmiştir.

Babası Şeyh Hamad, 2013 yılında oğluna ülkenin idaresini teslim ederken şu sözleri söylemiş:“Milletimizin tarihinde yeni bir sayfa açmanın ve yenilikçi fikirleri ile yeni neslin sorumluluk üstlenmesinin zamanı geldi. İktidarı Şeyh Tamim Bin Hamad Al Tani’ye devrediyorum. Bu görev için güvenilir olduğuna eminim”

Katar’ın yönetimini 1995’te kansız bir darbeyle dedesinden ele geçiren babası Şeyh Hamad Bin Halife Al Tani’nin tahta geçmesinden itibaren devlet yönetimi konusunda deneyim edinen ve göreve hazırlanan Şeyh Tamim Bin Hamad Al Tani, 2003’te ağabeyinin yerine veliaht olmuş.

Katar Emiri Tamim Bin Hamad Al Tani eşini medyadan uzak tutuyor. 2005 yılında ikinci kuşaktan kuzeni ile evlenen Tamim Bin Hamad Al Tani, 2009’da ikinci kez evlenmiş
Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani’nin 3 evliliğinden toplamda 9 çocuğu bulunmaktadır.

Şeyha Moza bint Nasır el-Misned, Katar Emiri Temim bin Hamad es-Sani’nin annesi, eski Katar Emiri Hamad bin Halife es-Sani’nin eşi. 1995 yılından bu yana Katar’daki eğitim ve sosyal reformlara liderlik eden Şeyha Moza, ulusal ve uluslararası kalkınma projeleri başlattı.Eğitim çalışmalarıyla dünya çapında beğeni toplamış ve Kendisi Qatar Foundation baskani ve Silatech’in kurucusudur.

KATAR AİLESİ SERVETİ NEDİR?

Katar Emiri Şeyh Hamd Bin Halife Al Sani 1995’ten beri Katar emiri. Yaklaşık şahsi serveti 2,5 milyar dolar.

Ailenin şahsi serveti ülkenin yağ ve gaz rezervlerini yöneten Katar Yatırım Otoritesi’nin de getirileriyle 10 milyar dolar.
Katar’ın dünyada 500 milyar dolarlık yatırımı var
Türkiye’ye yatırımlarının büyüklüğü 25 milyar doları bulan Katar dünyanın da en büyük 14’üncü yatırımcısı. Katar’ın dünyada modadan, gayrimenkule, finanstan sanayiye, turizmden perakendeye kadar 500 milyar dolarlık yatırımı bulunuyor.
Bir sonraki yazımda Katarın Türkiyedeki yatırımlarını yazacağım kimler kimler neler neler qatar qatar qatar olmuş…
reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?