KIZILAY’A BAGIŞ OLAYI BÜYÜYOR

KIZILAY’A BAGIŞ OLAYI BÜYÜYOR

Başkent Gaz’ın KIZILAY üzerinden yaptığı 8 milyon dolarlık bağış tartışılmaya devam ediyor.İlgili taraflar bir bir açıklamalar yaparken bağış düğümü çözülmüş degil.

KIZILAY başkanı KINIK bağışın yasal bir hak olduğunu söylerken, KINIK’ ın  “vergi kaçırmak başkadır,vergiden kaçınmak başkadır” sözleri ise büyük yankı uyandırdı.

MHP’li Cemal Enginyurt, Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın ‘vergiden kaçınmak’ sözlerine sert tepki gösterdi.

Enginyurt, katıldığı KRT yayınında Kızılay Başkanı Kınık’ın tutuklanması gerektiğini belirtti.
Enginyurt’un konuşmasından öne çıkanlar şöyle:
* Türk Kızılay’ı kesinle yıpratılmamalı. Kızılay’ın başındaki arkadaş Kerem Kınık diye biri ismini yeni duydum.
* 8 milyon dolarlık bir bağışın Ensar Vakfı’na gönderilmesini vergiden kaçınmak olarak ifade edecek birisi dünyanın herhangi bir ülkesinde olmuş olsaydı hemen tutuklanmış ve en az 10 yıl hapis almıştı.
* Türkiye’de de aslında bunun karşılığı vergi kaçakçılığı. Tutuklanması gerekir. Vergi kaçakçılığı yasalarımıza göre suç. Kerem Kınık derhal tutuklanmalıdır.
* Bu kişinin üzerine gidilmezse insanların hayırseverlik duyguları zedelenecek.

Ensar Vakfı, “Kızılay’dan Ensar Vakfı’na gönderilen şartlı bağışın TURKEN Vakfı’na iletilmediği” iddiasına ilişkin, “Tüm para transferlerimiz, devletimizin kurumlarının gözetimi ve denetiminde yapılmıştır. Bu meblağ halen devam etmekte olan bir inşaat projesine gönderileceği için inşaatın yapım süreci doğrultusunda yüklenici firma hakedişlerine göre peyderpey TURKEN Vakfı’na gönderilmiştir.” açıklamasını yaptı.

Başkentgaz, ‘Kızılay üzerinden Ensar Vakfı’na yaptığı bağışa ilişkin, “Kamu yararına çalışan vakıf olduğu kararı bulunan bir vakfa bağış yapmakla Kızılay’a bağış yapmak arasında hukuki ve ekonomik açıdan bir fark yoktur. Yapılan bağış hem hukuki hem de vicdani açıdan uygundur” açıklamasında bulundu.

 

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?