METRO DEMEK ZENGİNLİK DEMEK

METRO DEMEK ZENGİNLİK DEMEK

Başkan Vahap Seçer’in Mersin’in klasman atlaması, gerçek bir “BÜYÜKŞEHİR” olması için verdiği mücadeleyi, Cumhur İttifakı bileşenleri artık geçerliliğini yitirmiş “İSTEMEZUK” mantığı ile engelleme girişimleri sürüyor.

Bundan önceki dönemde 352 milyon dolar borçlanmaya ve metro gibi şehirin kaderini değiştirecek bir projeyi bırakın yol kaldırım gibi işler için evet diyen el kaldıran meclis üyeleri, Mersin’e büyük değerler katacak, istihdam sağlayacak maliyeti Mersin Büyükşehir Belediyesinin yaklaşık sadece bir yıllık bütçesine denk gelen, 3 milyar gibi bir maliyet ile yapılacak olan Metro Projesi İçin ayak sürüyorlar.

Cumhur İttifakı bileşenleri yıllardır Antalya ve Adana’nın gölgesinde kalmış, arasında sıkışmış turist getiremeyen, istihdam yaratamayan Mersin’imizin kaderini değiştirecek METRO projesi için takoz olmaya devam mı edecek.! Cumhur ittifak bileşenleri Mersinin sözde büyükşehir olarak kalmasını mı! istiyorlar merak ediyorum. Mersinin belediyeler içinde şampiyonlar ligine yükselmesi neden rahatsız ediyor Cumhur ittifakı bileşenlerini düşünmeden edemiyorum.

Dünyanın büyük küçük bir çok şehirinde ulaşımın en kolay en hızlı saglandığı yollar metrolardır. Hergün milyonlarca insan işyerlerine, evlerine, alışverişe giderken hızlı, ucuz ve güvenli olduğu için metroyu kullanıyorlar. Özellikle büyükşehirlerin ayrılmaz bir özelliği olan metrolar “Trafik Sorununu” da büyük ölçüde rahatlatıyor. Cumhur İttifakı bileşenlerine sormak istiyorum Peki biz daha neyi bekliyoruz! Mersin halkı hak ettiği değeri şimdi degilse ne zaman kazanacak?

 

Dünya büyükşehir şehirleri ilk metrosunu, Londra metrosunu 1863 yılında yaparken, biz yıl olmuş 2021 şehrimize metro yapmak istiyoruz ama matbaa ya karşı çıkan zihinler yine devreye giriyor “İSTEMEZUK” deyip, Başkan Vahap Seçer’in isteği borçlanmaya mecliste yine ret veriyorlar, yani Mersin halkını cezalandırmaya devam ediyorlar.

Mersin Metrosu İlk etapta 13,4 kilometre metro, 2. etapta tramvay, 3. etapta da yine hemzemin raylı sistem. 197 kilometre raylı ulaşım sistemi olan İstanbul gözümüzün önündeyken biz hala 13.4 kilometre metro yapacağız. Mersin’de nüfus 2,5 milyonun üzerinde çalışan, üreten, vergi veren Mersin bu parayı fazlasıyla bulur, hiç kimse merak etmesin. Merkezi hükümetler de buraya dönüp bakmalı, artık Mersin hak ettiği değeri bulmalı.

Metro projesinin direkt ve dolaylı olarak 4 bin kişiye istihdam sağlayacağı söyleniyor, yaklaşık olarak 300 milyon avro civarında bir maliyeti olacak. Bunun üçte ikisi bu kentte kalacak. Buradan alışveriş olacak, çimento, demir, malzeme alanıcak. Çalışanlar burada çalışacak. Kamyonlar buranın kamyonları, şoförler, buranın insanları olacak. Kente çok büyük canlılık katacak. Turizme katkısı olacak. Mersin, bir marka değeri kazanacak. 4 ilçeyi raylı sistemle, demir ağlarla birbirine bağlayacak. Aslında sosyokültürel olarak da bir mozaiği birleştirecek.

Mersin büyüsün, Mersin hak ettiği değeri bulsun, Mersin “Çağ dışı bir siyaset anlayışını” hak etmiyor. Tüm paydaşlar bir araya gelip Mersin için, en güzeli için çalışsın. Mersin’in önündeki takozlar çekilsin yoksa ilk seçimde bu Halk o takozları nasıl çeker görürsünüz…

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?