“METRO PROJESİNDE SİYASET UĞRUNA ZAMAN YİTİRMEYELİM”

“METRO PROJESİNDE SİYASET UĞRUNA ZAMAN YİTİRMEYELİM”

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, MÜSİAD olağan genel kurulu gala toplantısında metro projesine destek istedi. Seçer, “Metro için destek istiyorum. Metro bu kente değer katacak bir projedir. Siyaset uğruna zaman yitirmeyelim. Mersin’in geleceğine dair bu yatırıma hepimiz katkı sunalım. Ak Parti, İyi Parti, MHP, CHP meselesi değil. Derdimiz Mersin. Bu yatırımı Mersin daha yaşanılabilir bir kent olsun, gelişen bir kent olsun, dünya kenti olsun, tanınsın diye yapıyoruz” dedi. Siyaseten yaratılan kaos ve gerginliklerin en büyük zararı kente verdiğine vurgu yapan Seçer, “Lütfen yerelin menfaatini ilgilendiren konularda siyasi söylemlerden kendimizi ari tutalım” ifadelerini kullandı.

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Mersin Şubesinin olağan genel kurul toplantısı kapsamında düzenlenen gala yemeğinde iş insanlarıyla bir araya geldi.
Eski Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin milletvekilleri Zeynep Gül Yılmaz ve Hacı Özkan ile MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı’nın da katıldığı toplantıda Vahap Seçer, metro projesinin önemini anlattı ve proje için destek istedi.

“DÜNYANIN EN MUTLU BELEDİYE BAŞKANIYIM”

Mersin’in iş dünyasıyla, göçlerle büyümüş bir kent olduğuna değinen Seçer, “Mersin’in tarihinde ana doku ticaret. Buraya, Mersinimize Türkiye’nin her yerinden, dünyanın her yerinden gelen insanlar yatmak için gelmiyor, çalışmak için geliyor. Mersin’e herkes gelmiş, iyi ki de gelmiş rengarenk bir kent olmuş. Mersin’de nüfus artıyor, ben bundan rahatsız değilim. Hepimiz Mersin gibi dinamik, hareketli bir kentte yaşamaktan mutluyuz. Kendimi dünyanın en mutlu belediye başkanı addediyorum çünkü böyle müstesna bir kentin belediye başkanıyım. Mersin keşfedilmemiş bir kent. Keşfedilmemiş hali buysa keşfedilirse inanın bana muazzam olur” ifadelerini kullandı.

“MERSİN BELEDİYESİ GÜÇLÜ. MALİ DİSİPLİNİ VAR”

İş insanlarının verdiği vergilerin bir kısmının belediye payları olarak yerele döndüğünü kaydeden Seçer, Büyükşehir Belediyelerinin gelirlerinin yüksek olduğuna işaret etti.
Seçer, “Mersin Büyükşehir Belediyesinin bu yılki bütçesi yaklaşık 15.5 milyar lira. Bu bütçeyi realize etmek için 14 milyar civarında gelir bekliyoruz. Borcumuz ne? 3 milyar 750 milyon lira. Hepsi dahil. Geldiğimde 3 milyar borç vardı. 2019’da bize gelen paranın tamamı 2 milyar 250 milyon liraydı. Ama bugün 2023 yılına girerken 15 milyar lira bütçem var diyorum, realize edeceğim gelir bütçem 14 milyon lira, dolar bazına vurursanız 320 milyon dolar borcumuz azalmış. Bu nasıl oldu? Para basmadığımıza göre vergi gelirlerinden oldu, özkaynak gelirlerinden oldu. Bu kentin ne kadar güçlü olduğunu rakamlarla anlattım size. Çünkü vergi gidiyor. Bizim de hakkımız verin. Bu belediye iyi yönetiliyor. Mali disiplini çok sağlam” diye konuştu.

“METRODA SİYASET UĞRUNA ZAMAN YİTİRMEYELİM”

Yerel yönetimlerin yapacakları yatırımlarla şehirleri çok iyi noktalara taşıyabileceklerine dikkat çeken Vahap Seçer, “Metro için destek istiyorum. Metro bu kente değer katacak bir projedir. Siyaset uğruna zaman yitirmeyelim. Mersin’in geleceğine dair bu yatırıma hepimiz katkı sunalım. Yatırım Programına alınmasında 2019 yılında sayın bakan ilgilenmiş ve önemli katkılar yapmıştır. Neden? Ak Parti, İyi Parti, MHP, CHP meselesi değil. Siyasi partiler değil derdimiz. Derdimiz Mersin. Ortak paydamız Mersin. Bu yatırımı Mersin daha yaşanılabilir bir kent olsun, gelişen bir kent olsun, dünya kenti olsun, tanınsın diye yapıyoruz. Yaptığımız bir hata var. Kentimizi gelecek on yıllara hazırlayamamışız. Oysaki hazırlamak zorundayız. Hani bazı sesler gelir. Metro gerekli mi? İki yıl yapmayabiliriz ama 5 yıl sonra niye yapmadık diye üzülürüz” dedi.

“YERELİN MENFAATİNİ İLGİLENDİREN KONULARDA SİYASİ SÖYLEMDEN UZAK DURALIM”

Başta Akkuyu Nükleer Santralinin olduğu bölge olmak üzere altyapı yatırımlarının iyi planlanması gerektiğine değinen Vahap Seçer sözlerini şöyle sürdürdü:
“Buradan siyasilere seslenmek istiyorum. Siyaset yapmaksa, siyaseti bilmekse ben Ankara siyasetinden Mersin’e geldim. Ancak şunu gördüm. Siyaseten yapılan söylemler, siyaseten yaratılan kaos, gerginlik en büyük zararı kente veriyor. Samimiyetimle söylüyorum. Siyasetçiye bir şey olmaz. Bugün ben varım, yarın bir başka arkadaşımız gelir. Bugün bir milletvekilimiz gider, yarın bir başka arkadaşımız gelir. Ben bu değerlendirme ve mülahazaları şehrin için yapıyorum. Lütfen yerelin menfaatini ilgilendiren konularda siyasi söylemlerden kendimizi ari tutalım.”

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?