Muhalefetten tarihi çağrı: “Acilen erken seçim!”

Muhalefetten tarihi çağrı: “Acilen erken seçim!”

CHP ve İYİ Parti’den erken seçim çağrısı: Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener’den ortak açıklama

Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesinden seçim çağrısı çıktı. Ortak açıklama yapan liderler, “Milletin sırtına daha fazla yük olmayın. Türkiye’nin bir an önce seçime gitmesi gerekiyor. Bir an önce seçime gidin” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti Genel Merkezi’nde bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından iki lider ortak basın toplantı düzenledi.

Akşener ve Kılıçdaroğlu, yaptıkları açıklamalarda erken seçim çağrısında bulundu.

“BİR AN ÖNCE SEÇİME GİDİLMESİ GEREKİYOR”
Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şu şekilde:
“Mutfaklarda yangın var. Türk Lirası olağanüstü değer kaybediyor. Çözüm üretecek organ yok Türkiye’de. Merkez Bankası işlerini bırakmış Türk Lirası’nın değer kaybetmesine seyirci olarak bakan bir kurum. Fiyat istikrarı konusunda yasal olarak yetkilendirilen bir kurum nasıl olur da seyirci kalır. Müdahale aracı yok, rezervi yok. 128 milyar dolar nerede belli değil. Müdahale edilemiyor. Bunlara karşı bizim bir sorumluluğumuz var. Bu gidişe sessiz kalmak doğru değil. Çözüm üretsinler diyoruz. 

Açıklama yapsınlar diyoruz, karşımızda duvar var, açıklama yok. Biz de sorumluluk hisseden genel başkanlar olarak bir araya geldik. Garip bir yapı ile karşı karşıyayız. Türk Lirası eridikçe Türkiye ekonomik standartların tamamen altında yoksul bir ülke görünümüne sahip oluyor. Fabrikaları ucuzlamış, kurumları ucuzlamış. Çok daha düşük bir dolarla tamamı satın alınabilecek bir algı ortaya çıkmış. Cari fazla vereceğiz, ekonomiyi düzelteceğiz. Tamamen akıl dışı. Böyle zırvalarla ekonomi yönetilemez. Yönetemediğinizi biliyoruz. Merkez Bankası’nın ya müdür ol çık açıklama yap. Müdahaleyi doğru bulmuyorum diyorsan, müdahale etme. Açık ve net çağrıda bulunuyorum. Yönetemiyorsun, milletin sırtına daha fazla yük yükleme. Bir an önce Türkiye’nin seçime gitmesi gerekiyor. Bir zam yağmurudur geliyor.  Gidişattan duyduğumuz endişeleri karşılıklı paylaştık. Bu nedenle sayın genel başkanı ziyaret ettim, teşekkür ederim.

“SEÇİMDEN BAŞKA ÇARE YOK”
Meral Akşener’in açıklamaları:
“Türkiye’de tencerenin kaynayamadığı, işsizlerin iş bulamadığı, umudunun kalmadığı, garsonluk için mezunlarımızın Kanada’ya, Yeni Zelanda’ya gitmek için yol aradığı, şu an itibarıyla Türkiye’nin ekonomik şartlarının tahminimizden öte vatandaşlarımızı etkilediği ve bu şahsım devletinin, ülkemizi uçuracak, kaçıracak söylemlerinin dışında tam tersi yere çaktığı büyük bir ekonomi problemi ile karşı karşıya olduğumuzu, ekonomisi iyi olmayan devletlerin bağımsızlığının da olmayacağını bilen insanlar olarak biz vatandaşlarımıza bir çare gösterebilir miyiz diye bir araya geldik. Yoksulluğun öyle böyle değil, çocuklarımızı bodurluğa ittiği, buna karşılık ekonomi kitabı ile övünen bir hükümet sistemiyle, bir kişinin kararına, hislerine, bilgisine, görgüsüne bağlı sistemin Türkiye’yi getirdiği nokta ortada. Ekonomi kurmaylarımız çalışacaklar. Sayın genel başkanımızın acil seçim, hemen seçim çağrısına katılıyorum. Seçimden başka çare yok.”

 

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?