Nazmi Akdağ yazdı: Mersin lobisi aktif olmalı

Nazmi Akdağ yazdı: Mersin lobisi aktif olmalı

“…Mersin ise hizmet bekliyor. Mersin Sayın Lütfü Elvan’ı her zaman sevdi ve saygı gösterdi. Bakanımız Lütfü Elvan’da Mersin’i sevdi ve elinden geldiğince, yatırımlar konusunda desteğini esirgemedi. Şimdi Mersin çok önemli bir dönemeçten geçiyor…”

NAZMİ AKDAĞ

 

Dünya son derece sıkıntılı bir dönemden geçiyor.

Her tarafta bir belirsizlik var.

Ama sonuçta dünya dönüyor ve bu döngü içinde, yaşamda devam ediyor.

Bizde Mersin’de yaşıyor ve yaşadığımız bu şehrimizin gelişmesini, kalkınmasını, sorunların giderilmesini istiyoruz.

Bu arada Hazine Bakanı Lütfü Elvan, şu anda gelebileceği en iyi noktada görev yapıyor.

Bakan olmasıyla birlikte bütün kent dinamikleri, STK’ları, mesleki örgütleri ve iş dünyası kendisini tebrik etme girişiminde bulunduğunu duyuyoruz.

Çok ta iyi oluyor. Boş bırakmamak lazım!

Bakanın işi gerçekten çok zor. Bir taraftan yerlerde sürünen bakanlığın imajını kurtaracak, tüm bakanlıklarla sorunları çözecek, öte yandan kendisiyle görüşmek isteyenlere randevu verecek.

Evet, gerçekten zaman açısından da çok zor.

Ancak dediğim gibi yaşam devam ediyor.

Mersin ise hizmet bekliyor. Mersin Sayın Lütfü Elvan’ı her zaman sevdi ve saygı gösterdi. Bakanımız Lütfü Elvan’da Mersin’i sevdi ve elinden geldiğince, yatırımlar konusunda desteğini esirgemedi.

 

Şimdi Mersin çok önemli bir dönemeçten geçiyor.

Havaalanı ihalesi yapıldı ve yer tesliminden sonra yapım çalışmaları başladı.

Mersin Antalya yolu bitirilmek üzere! 2. Limanı dört gözle bekliyoruz.

 

Artık Mersin bir bütün olarak geleceğini çok iyi kurgulamalıdır. Tüm kent aktörleri elini taşın altına koyarak birlikte hareket etmelidir.

 

Cuma günü bir kısım Belediye Başkanları, STK’lar ve İş dünyasının temsilcileri Bakan beyi ziyaret edecekler. Bence de özellikle STK ve İş dünyası bu ziyareti yapmalıdır.

Bu ziyarette Hayırlı etmenin yanında aksayan, yarım kalmış ve başlatılması gereken yatırımlar da büyük olasılıkla az da olsa gündeme gelecektir.

 

Mersin; zamanı ve bu birlikteliği iyi değerlendirip pandemi sürecindeki tehditleri fırsata çevirme şansını yakalamalıdır.

 

Herkes şapkasını önüne koyarak iyi düşünmeli. Mersin hepimizin etrafında kenetlenmesi gereken bir şehir.

 

Bu ziyaretin sadece hayırlı olsun çerçevesinde olması değerlendirilerek, esas sürecin Mersin’de başlatılması daha doğru olacaktır.

 

Mersin’in sorunları ve alınması gereken önlemler için, Bakanımızın mutlaka Mersin’e gelmesi ve çalıştay niteliğinde bir toplantı düzenlemesi beklenmektedir. Belki iki gün sürecek bu toplantıda Mersin’in tüm sorunları detaylı bir şekilde değerlendirilmeli ve kısa, orta, uzun vadeli yol haritası belirlenmelidir.

Bu yol haritasının belirlenmesinde, Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız katalizör görevini alarak süreci başlatmalıdırlar.

 

Bakan Beyin tüm kent dinamikleriyle yapacağı toplantılarda, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, en büyük sorumluluğu üstlenmelidir.

 

Bu kentin şehri emini olarak, dürüst ve çalışkanlığıyla her kesimin inandığı ve güvendiği bir başkan konumunda.

 

Bakan bey halkın bu derece sahiplendiği Büyükşehir Belediye Başkanıyla birlikte el ele vererek, desteğini arttırarak tüm sorunları çözebilir.

Bir taraftan devlet yatırımları bir taraftan Büyükşehir yatırımları birbirini tamamladığında, Mersin gerçekten inanılmaz bir hızla tüm yaralarını sarabilecek duruma gelebilir.

 

Mersin, kavgadan bıkmış durumda. Tüm renkleriyle birlikte, huzur ive barış içinde yaşayan örnek alınabilecek şehirlerimizden biri.

Artık eski gerginlikler de yok. Kocamaz’ın “ürkütücü” uygulamaları da yok.

 

Mersin artık bir barış ve huzur kenti konumunda.

Bir tek eksiği; kent lobisinin istenilen düzeyde güç birliğini yakalayamamasıdır.

 

Birlikteliği yakalamanın tek yolu; Bakanımız ve Büyükşehir Belediye başkanımızın birlikte omuz omuza vererek, hizmeti ve Mersin’in geleceğini öncelliklerine alarak yol almalarıyla mümkündür.

 

Bakan bey, Mersin Büyükşehir Belediyesinin her türlü yatırımlarının destekçisi olmalı, kendi bakanlığının olanaklarını esirgememelidir.

 

Bu şehir her zaman vefalı davranmıştır. Ayrı partilerde olsalar da Bakanımız Lütfü Elvan ve büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’ in önceliğinde hizmet olmalıdır. Bu hizmet aşkı Mersin halkının sevgi ve saygısını beraberinde getirecektir.

 

Bakanımız Mersin’e geldiğinde Büyükşehir’i ziyaret ederek, ayrılıklardan, parti kavgasından nemalanan kesimlerin kötü niyetlerini kursaklarında bırakmalıdır.

 

Önceliğimiz Mersindir. Mersin için taş üstüne taş bırakan herkes değerlidir. Toplumun güvenini kazanmış Sayın Elvan ve Sayın Seçer, bu şehrin şansı olarak değerlendirilmektedir.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?