Reuters’a konuşan kaynaklar: Millet İttifakı, ekonominin başına Ali Babacan’ı getirmeyi planlıyor

Reuters’a konuşan kaynaklar: Millet İttifakı, ekonominin başına Ali Babacan’ı getirmeyi planlıyor

14 Mayıs’ta yapılacak seçimleri Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun kazanması durumunda, ekonomi yönetiminin başına Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan‘ın getirilmesinin planlandığı öğrenildi.

Britanya merkezli haber ajansı Reuters’a konuşan 4 üst düzey kaynak, seçimin muhalefet tarafından kazanılması durumundan Babacan’ın ekonomiden sorumlu cumhurbaşkanı yardımcılığına getirileceğini söyledi.

Bir Millet İttifakı kaynağı, “Babacan’ın yöneteceği sistemde, önemli bakanlıkların farklı partiler tarafından yönetileceği bir yapı olacak” dedi. Yetkili, şu an tek kurum olan Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın iki bakanlığa ayrılabileceğini ifade etti.

Bir başka kaynak da Babacan’ın yabancı yatırım ve genel yatırım iklimini denetleyeceğini ifade etti.

Deva Partisi, konuyla ilgili yorumda bulunmadı

Kaynaklar, altı partinin Merkez Bankası’nın başına getirmek istedikleri adayın da belli olduğunu söylerken, ismini paylaşmadı. Bu isim ile ilgili olarak bir CHP yetkilisi, “Aday hemen görevi alıp başlayacak kadar işi biliyor. O hazır” diye konuştu.

“Merkez Bankası bağımsız olacak” diyen CHP kaynağı, “Siyasi müdahale olmayacak. Ekonomi yönetimi konusunda Babacan ve Deva hazır gibi duruyor” dedi.

Yetkililerden bir başkası, “Yapacak çok iş var. Tüm kurumların başları ve üyeleri gitmeli. Kurumlar büyük zarar gördü. Onları tekrar ayağa kaldırmalıyız.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?