SEÇER: “ÖNÜMÜZDEKİ MECLİS’E 2022 YILININ BÜTÇESİNİ GETİRECEĞİZ”

SEÇER: “ÖNÜMÜZDEKİ MECLİS’E 2022 YILININ BÜTÇESİNİ GETİRECEĞİZ”

Başkan Seçer, TV100’de yayınlanan Mine Uzun ile ‘Siyaset Alanı’ programının canlı yayın konuğu oldu. Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nden borçlanma alamadığını anımsatan Seçer, “Önümüzdeki Mecliste biz 2022 yılının bütçesini getireceğiz, tartışacağız, konuşacağız. Diyeceğiz ki ‘3 milyar 650 milyon lira 2022 yılında Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesi. Gider kalemimiz bunlar, gelir kalemimiz bunlar’” diye konuştu. Metro yatırımı ile tarihin en önemli belediye yatırımını yaptıklarını kaydeden Seçer, Kente muazzam önem ve değer katacak, marka kent haline getirecek bir proje” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, TV100 ekranlarında yayınlanan Mine Uzun ile ‘Siyaset Alanı’ programının canlı yayın konuğu oldu. Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nden borçlanma alamadıklarını vurgulayan Başkan Seçer, gelecek Meclis toplantısına 2022 yılının bütçesini getireceklerini bildirdi. Seçer, metro projesinin Mersin’i marka kent haline getireceğini söyledi.

Mine Uzun’un, Mersin’deki hoşgörü ortamından söz etmesi üzerine Başkan Seçer, her kültürden insanın Mersin’de kardeşçe yaşadığını vurguladı. Seçer, “Her geçen gün de bunu tahkim etmeye çalışıyoruz. Netice itibariyle kentin belediye başkanının düşünceleri, yaşam tarzı, giyimi, kuşamı, hatta renk seçimi dahi şehre yansıyor. Benim de düşüncelerim zaten hangi renkten olursa olsun, insanların kardeşçe bir arada yaşaması. Ben Belediye Başkanı olarak böyle davranıyorum” dedi. Başkan Seçer, birçok kültürü bünyesinde barındıran, 16 bin kilometrekare alana sahip Mersin’in çok kadim bir coğrafya olduğunu ancak yeteri kadar tanıtılmadığını ifade etti.

“Kültür ve sanat da öncelikli ihtiyaçlardan”

Mersin’de gerçekleştirilen kültürsanat etkinliklerinden söz eden Başkan Seçer, 3 Ekim’de Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonuyla Rus Kızılordu Korosu’nun ve Haluk Levent’in sahne alacağını aktardı. Seçer, Bu tip etkinlikleri destekleme nedenimiz bu kent mozaiğini, bu farklı kültürleri, farklı meşrepleri bir arada yaşatmak, bir araya getirmek” ifadelerini kullandı. Belediye olarak imkanları ölçüsünde kültür ve sanata çok ayrı bir yer açtıklarını ifade eden Seçer, “Mersin özelinde bu çok değerli. İşte bu söylediğimiz etkinlikler, festivaller, şarkı, türkü, folklor, bu insanları bir arada tutuyor, kaynaştırıyor. Muazzam bir iklim yaratıyor bize” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, tarihin en önemli belediye yatırımını yapıyor

Metro projesi ile ilgili de bilgiler veren Başkan Seçer, Şimdi metro için 1 milyar lira civarında bir bono ihracı için Meclis’ten borçlanma yetkisi aldık. Tarihin en önemli belediye yatırımını yapıyor Mersin Büyükşehir Belediyesi. 13.4 kilometre yeraltı raylı sistem ya da metro da diyebiliriz, kente muazzam önem ve değer katacak, marka kent haline getirecek bir proje. Şimdi bunun da Hazine’den onayı, daha önce yatırım programına alınması için bir süre geçti. Bunlar ayrı bir şey ve bekliyoruz. Ama zaman kaybediyorsunuz” ifadelerini kullandı.

“Önümüzdeki Mecliste 2022 yılının bütçesini getireceğiz”

Mine Uzun’un “Borçlanma yetkisini Belediye Başkanına vermiyorlar mı?” sorusunu yanıtlayan Başkan Seçer, Vermiyorlar, alamıyoruz ya da Meclisten böyle bir karar çıkartamıyorum. Ben tamamen politik olduğunu düşünüyorum. Hukuki olarak biz yargıya da götürdük. Geçtiğimiz yıl da alamamıştık” dedi. Seçer, IBRD kredisiyle alacakları otobüsler için de, “10 aydır Ankara’da imza aşaması, Cumhurbaşkanı imzaladı. Şimdi Hazine imzalayacak, Strateji Daire Başkanlığı’nda inceleniyor. Süre kaybediyorsunuz” diye konuştu. Başkan Seçer, şunları söyledi:

“Şimdi önümüzdeki Mecliste biz 2022 yılının bütçesini getireceğiz, tartışacağız, konuşacağız. Diyeceğiz ki 3 milyar 650 milyon lira 2022 yılında Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesi. Gider kalemimiz bunlar, gelir kalemimiz bunlarHepsini yazacağız. Şuraya bunu harcayacağız, personel giderimiz bu, yatırımlarımız bunlar. Bunlar da gelir kalemlerimiz. Maliye’den, İller Bankası’ndan, öz gelirlerimiz. Diyeceğiz ki 3 milyar 250 milyon lira gelir var, 3 milyar 650 milyon lira da gider var. Arada bütçe denkliği için 400 milyon var. Onu da borçlanma kalemine alacağız. Bu bütçeyi kabul ediyor musun Meclis? Kabul edenler, etmeyenlerEdiyoruzSonra 1 yıl geçiyor. 2022’ye geliyoruz. Diyoruz ki, ‘Biz bu borcu kullanmak istiyoruzHayır, kullanamazsın diyor.Şimdi sıkıntı burada. Bunlar hukuki değil. Bunlar tamamen siyasi tavırlar.”

Başkan Seçer, Cumhur İttifakı’na mensup belediyelere olan bakış açısı ile CHP’li belediyelere olan bakış açısının aynı olmasını arzu ettiğini ifade ederek, yaşanan tartışmalardan yerel yönetimleri olumsuz etkilendiğini, hizmetlerde gecikme yaşandığını söyledi.

Başkan Seçer hayata geçirdikleri sosyal projeleri anlattı

Başkan Seçer, Mahalle Mutfakları’ndan Evde Sağlık ve Bakım Hizmetlerine, İlk Çantam projesinden Toptancı Haliiçerisinde açtıkları kreşe kadar birçok alanda hayata geçirdikleri sosyal projeleri de anlattı. Sosyal belediyeciliği tüm il geneline yaydıklarının altını çizen Seçer, “Sosyal politikalar bizim Mersin için çok önemli bir alan, çok da etkin çalışılması gereken bir alan” dedi.

Spor konusunda yetenekli olan kız çocuklarının eğitildiği Kır Çiçekleri Projesi’ni detaylı olarak anlatan Seçer, “KırÇiçekleri de aslında eğitimde fırsat eşitliği. Hani dağın başında bir nadide, endemik bitki. Gidip onu keşfetmezseniz, göz önüne getirmezseniz kimse onun muazzam, nadide bir bitki olduğunu bilmez. Biz Torosların eteklerinden, ovalarından o Kır Çiçekleri’ni, o endemik bitkileri, nadide bitkileri bir şekilde keşfediyoruz” dedi. Gelecek yıl kapasitelerini 2 katına çıkaracaklarını anlatan Seçer, Mersinli dünya şampiyonukızımızı oradan yetiştirebilirsek; inşallah bunu görebiliriz umut ediyorum; bbizim için de çok büyük bir değerifadelerini kullandı.

Kredi ve Yurtlar Kurumu bütün imkânlarını seferber etmeli”

Başkan Seçer, ülke gündemini meşgul eden yurt sorunu konusuna da değindi. Kendi görev alanları olmamasına rağmen bu konuda da çalışmalar yaptıklarını belirten SeçerBizim kırsalda bir misafirhanemiz var. 108 öğrenci kapasiteli, 68 kız, 40 erkek. Gülnar- Karaman sınırıdüşünün. Çok kırsal bir yer olduğu için özellikle anlatıyorum. Orada önümüzdeki hafta hizmete giriyor.Orada Meslek Yüksekokulu var. Gülnar’ın köylerinden merkeze gelip lisede okuyacak çocukların da kalacak yeri yok. Şimdi biz iki görevi bir arada yapmaya çalışıyoruz. Özellikle bu yurt krizinden sonra. Merkezde de yeni bir yurt yapımı devam ediyor bizde. 120 yataklı o da dedi.

Yurt problemini çözme konusunda birinci derecede sorumlunun Kredi ve Yurtlar Kurumu olduğunu anımsatan Seçer, Kredi ve Yurtlar Kurumu bütün imkânlarını seferber etmeli. Bütçe onlarda, imkan onlarda, mevzuat onları imkanlı kılıyor. Bu açığı onların görmesi lazım. Yani pandemi vesaire bu tip gerekçelerin arkasına sığınmalarını da çok doğru bulmuyorumBu gerçekten çok sıkıntılı bir durum. Bir an önce de el atmaları gerekiyor. Sadece Mersin Büyükşehir Belediyesi değil birçok bölgede belediyeler bu işe el atmış durumda. İlçe belediyeleri de bu konuda hassas davranıyorlar” ifadelerine yer verdi.

Lisans öğrencilerine sağladıkları 1400 TL öğrenim yardımını 1600 TL’ye çıkardıklarını ve ön lisans öğrencilerine de 500 TL öğrenim yardımı için Meclis’ten onay aldıklarını belirten Başkan Seçer, ulaşımın 2024 yılına kadar öğrencilere 1 TL olduğunu vurguladı.

Mersinde tarım ve hayvancılığa yönelik hayata geçirdikleri projelere değinen Başkan Seçer, fide ve fidan desteklerinden ekipmanlara kadar birçok alanda destek sunduklarını söyledi. Kooperatifçilik konusuna da değinen SeçerBüyükşehir Belediyesi olarak Mersinden Kadın Kooperatifi’yle birçok ortak proje yaptıklarını söyledi. Silifke’de bulunan ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti olan GaziÇiftliği’ne yeniden işlev kazandırdıklarını anlatan Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Mersinden Kadın Kooperatifi orayı halka açtı. İnsanlar oraları ziyaret ediyor. O bölgedeki insanlar orada eğitim alıyorlar, farklıalanlarda eğitim verebiliyoruz. Köylü kadınların ekonomik hayata katkılarını sağlayabilecek üretim kalemlerinin öğretilmesi orada sağlanıyor ve çok sayıda da ziyaretçisi var. Tabi ki Gazi Çiftliği sembolik olarak da çok önemli, çok değerli. Tarihi bir mekan orası. 1930’lu yılların havasını yaşatıyor size. Mustafa Kemal Atatürk’ü anımsatıyor. O dönemde Türkiye’nin kalkınması yönünde çabaların ne kadar iyi niyetle sarf edildiğini ortaya çıkarıyor dedi.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?