Silivri’ye götürülüyor: Gezi’nin 9. yıldönümünde Canan Kaftancıoğlu’na ‘Adliyeye gelin’ telefonu

Silivri’ye götürülüyor: Gezi’nin 9. yıldönümünde Canan Kaftancıoğlu’na ‘Adliyeye gelin’ telefonu

Gezi direnişinin 9. yıldönümünde dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Hapis cezası Yargıtay tarafından onanan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu arayan savcı ‘1 saat içinde Çağlayan Adliyesi’nde olun’ dedi. Kendisine gelen telefonun ardından Çağlayan Adliyesi’ne giden Kaftancıoğlu, başvurusunu yaptı. Kaftancıoğlu, Silivri’ye götürülüyor.

Yargıtay’da 4 yıl 11 aylık cezası ve siyasi yasak kararı onanan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu Çağlayan Adliyesi’nde teslim olmak için başvuru yaptı. Kaftancıoğlu, işlemlerin ardından Silivri’ye götürülüyor.

Gezi’nin yıldönümünde savcıdan telefon

Medya Mahallesi programında süreçle ilgili bilgi veren Ayşenur Arslan, savcının Kaftancıoğlu’na telefon ederek, “1 saat içinde adliyede olun” dediğini aktardı. Arslan şunları söyledi:

“Savcı, telefon ediyor. Diyor ki; evraklarınız geldi, 1 saat içinde Çağlayan Adliyesi’ne gelin. Aksi taktirde yakalama kararı çıkartılabilir. Polis neredeyseniz oraya gelebiliri sizi zor ile alabilir”

‘Düşmanlık sizde kalsın’

Kaftancıoğlu, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Düşmanlık sizde kalsın, nereden gelirse gelsin yanlış olanı eleştiri hakkı bende iftira, hakaret, küfür, yalan dolanla iş yapanlara düşmanlık edersem eğer size benzerim ki hayatta en korktuğum şey bu olsa gerek. Canlı, doğa ve vatan sevgimi ölçmeye ise ne aklınız ne de ufkunuz yeter” dedi.

Gezi mesajı

Gezi’nin 9. yıldönümünde Silivri’ye götürülmek üzere işlemleri için Çağlayan’a gelen Kaftancıoğlu “Arkadaşlar bugün Gezi’nin yıldönümü, hepimize Gezi direnişi kutlu olsun” dedi.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?