SOSYAL DOKU TARAMA GRUBU HİZMETE HAZIRLANIYOR

SOSYAL DOKU TARAMA GRUBU HİZMETE HAZIRLANIYOR

SOSYAL DOKU TARAMA GRUBU HİZMETE HAZIRLANIYOR
Yenişehir Belediyesi tarafından ilçedeki dezavantajlı grupları belirlemek ve öncelikli hizmet bekleyen vatandaşları tespit etmek amacıyla kurulan Sosyal Doku Tarama Grubu üyelerine verilen eğitimler devam ediyor. Davranış Bilimleri Uzmanı Kunter Kunt tarafından grup üyelerine vatandaşlarla daha sağlıklı iletişim kurmak amacıyla davranış biçimleri eğitimi verildi.
Sorunu kaynağında tespit ederek çözüme kavuşturmayı hedefleyen Yenişehir Belediyesi bu amaçla kurduğu Sosyal Doku Tarama Grubu üyelerine eğitim vermeye devam ediyor. Alanında uzman personellerden oluşan grup üyelerine daha önce ilk izlenim, stres kontrolü ve toplantı yöntemleri gibi çeşitli eğitimler verilmişti.

Vatandaşları evlerinde ziyaret ederek Yenişehir’in demografik yapısını ortaya koyacak projede yer alan personellere davranış eğitimi verildi. Personellere eğitim veren ve sunduğu hizmetten dolayı bir uzman olarak Yenişehir Belediyesi’ne teşekkür eden Kunter Kunt, “Bugün zor insanlarla baş etme ve duygu kontrolü eğitimi verdik. Vatandaşlarımızdan gelen herhangi bir eleştiriyi sinirlenmeden duygu kontrolü yaparak Yenişehir Belediyesi’ne yakışır bir şekilde karşılayabilmek adına ilk önce bu duygu kontrolünü nasıl yapılacağını, vatandaşlarımıza hizmet sunarken onların önceliklerini nasıl algılayıp yerine getireceğimize dair eğitimler verdik. Bu ilk eğitim çok verimli geçti arkadaşlarımızın ilgisi çok yüksek. Biliyorsunuz ki başımıza gelen olayları değiştiremiyoruz ancak sorunları göğüsleme biçimlerini değiştiren teknikler bütününü bilmemiz gerekiyor. Eğitimlerimiz artarak devam edecek. Yenişehir Belediye Başkanı Sayın Abdullah Özyiğit’e bu hizmeti sunduğu için bir uzman olarak teşekkür ediyorum.” dedi.

Sosyal Doku Tarama Grubu tarafından yapılacak çalışma ile birlikte dezavantajlı gruplar, engelli bireyler, kimsesizler, yaşlılar ve çocukların durumları analiz edilerek öncelikli olarak bu vatandaşların talepleri karşılanacak.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?