Süleyman Dalkılıç’ın Mersin Milletvekili Adayı Olması Bekleniyor..!

Süleyman Dalkılıç’ın Mersin Milletvekili Adayı Olması Bekleniyor..!

23 Haziran 2023 Genel seçimlerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından erkene alınacağını açıklamasından sonra Mersin’de de siyaset kulisleri hareketlenmeye başladı.

Mersin’den Milletvekili aday listesinde yer almak isteyen isimleri kulislerde yer almaya başladı. Önümüzdeki aylarda kamuoyuna açıklanması beklenen milletvekili aday listesine girmek için mevcut milletvekillerinin yanı sıra birçok isim ve siyasi partilerin il ve ilçe başkanları da milletvekili aday adaylığı için başvuru yapmaya hazırlanıyor.

2019’da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’den Toroslar Belediye Başkanı Adayı olan Süleyman Dalkılıç’ın ismi Mersin gündemine bomba gibi düştü. Ankara kulislerinde Mersin milletvekili adaylığı için konuşulan isimlerin başında gelen Süleyman Dalkılıç’ın, Toroslar’da yakaladığı heyecanı tekrar başlatması bekleniyor.

Henüz Süleyman Dalkılıç cephesinden konuyla ilgili açıklama gelmezken milletvekili adaylığı Mersin kamuoyunda da konuşulmaya başlandı. Yerel seçimlerde az farkla Toroslar Belediye Başkanlığı’nı kaybeden Dalkılıç, seçim sürecinde iyi bir çıkış yapmıştı. Dalkılıç’ın hangi partiden milletvekili listesine gireceği sır gibi saklanıyor.

2019 Yerel Seçimlerinde 40 gün kala sahaya inerek geniş kitlelere ulaşan Dalkılıç, milletvekili listesine girerek siyasi hayatına devam etmesi bekleniyor. Mersin’de birçok sektörde faaliyet yürüten Dalkılıç ailesi, kente hizmet etmeye devam ediyor. Halkın ve kentin sorunlarını her fırsatta dile getiren Süleyman Dalkılıç, ortaya attığı çözüm önerileri ile de birçok kesimin takdirini kazanmıştı.

Süleyman Dalkılıç kimdir?

2019 yerel seçimlerinde CHP Toroslar Belediye Başkan Adayı olan  Süleyman Dalkılıç, 1957 yılında Bitlis’te dünyaya geldi. 1977 yılında Tarım Bakanlığı’nda memur olarak başladığı iş hayatında çeşitli kamu kurumlarına bağlı fabrika ve işletmelerde yönetici olarak çalıştı. 1987 yılında Mersin İl Sağlık Müdürlüğü’nde çalışmaya başladı. 2000 yılında kamudan istifa etti. Gıda sektöründe kurduğu şirketin yönetim kurulu başkanlığını yaptı. Gıdanın yanı sıra akaryakıt, sanayi, inşaat, taşımacılık, hayvancılık ve tarım alanında da çalışmalar yapan Dalkılıç, 2006 yılından itibaren 10 yıl boyunca Mersin Fırıncılar Odası Başkanlığı’nı yürüttü. Kendi isteğiyle görevi bıraktı. Dalkılıç, evli ve beş çocuk babasıdır.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?