TOROSLAR’IN ZİRVESİ GÖZNE KALESİ’NDE, KLASİK MÜZİK RÜZGARI ESTİ

TOROSLAR’IN ZİRVESİ GÖZNE KALESİ’NDE, KLASİK MÜZİK RÜZGARI ESTİ

 

“CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINA MERHABA KONSERİNİN COŞKUSU, MERSİN’İ SARDI”

 

Toroslar Belediyesi, bu yıl 100. yılını gururla kutlayacağımız Cumhuriyet Bayramı’nın ilk etkinliğini “Cumhuriyetimizin 100. Yılına Merhaba” konseri ile gerçekleştirdi.

 

Toroslar’ın zirvesi Gözne Kalesi’nde düzenlenen ve Mersin Nevit Kodallı Polifonik Korosu’nun sahne aldığı konserin coşkusu ise Mersin’i sardı.

 

Mersin Nevit Kodallı Polifonik Korosu, koro şefi Mehmet Erkoç’un yönetiminde koro ve solo performanslarıyla tam not aldı.  Klasik müziğin yanı sıra, doğu ve batı müziğinin harmanlandığı konserde Türk Halk Müziğinden sevilen eserler de geceye damga vurdu.

 

BAŞKAN YILMAZ, KOROYLA İZMİR MARŞI’NI SÖYLEDİ

Konsere yoğun ilgi gösteren sanatseverler, koronun seslendirdiği parçalara eşlik etti. Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da sahneye çıkarak koristlerle birlikte İzmir Marşı’nı söyledi.

Konsere katılan tüm koristlere, gecede emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür eden Başkan Yılmaz; “Cumhuriyetimizin 100. yılını kutluyoruz. Cumhuriyetimizin hem 100. yılına hem de önümüzdeki Türkiye Yüzyılı’na başlangıç ve giriş yapıyoruz. Bunu anlamak, çocuklarımıza, gençlerimize anlatmak, Cumhuriyeti idrak etmek bizim için çok önemli” dedi.

 

Konsere; MHP Toroslar İlçe Başkanı Osman Mete Yıldız, Mersin Polifonik Korolar Derneği Başkanı Selma Merze Yağcı, Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürü Serbülent Biçer, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YAĞCI; “TOROSLAR’DA MÜZİKLE, KÜLTÜRLE VE DEĞERLİ DOSTLARIMIZLA BULUŞMAK ÇOK GÜZEL”

Mersin Polifonik Korolar Derneği Başkanı Selma Merze Yağcı, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a sanata ve sanatçıya sunduğu desteklerinden dolayı teşekkür ederek; “Müzikle, kültürle, sanatla ve siz değerli dostlarımızla buluşmak çok güzel. Hep beraber, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği Türkiye’yi yıldızlara taşıyalım. Kendimiz, ailemiz ve Türkiye için asla umudumuzdan vazgeçmeyelim. Bu vatan bizim. Başkanımız Atsız Afşın Yılamz’a ve hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

BAŞKAN YILMAZ; “CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA COŞKUYLA YİNE BİR ARADA OLACAĞIZ”

Başkan Yılmaz, Toroslar’da Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. Yılına yakışır etkinlikler düzenlemeye devam edeceklerini belirterek; “Cumhuriyetimizin kuruluşunda, milli mücadele döneminde ve Kurtuluş Savaşımızda kan veren, can veren, alın teri akıtan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm büyüklerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Bu etkinliğimizi Gözne Mahallemizde yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gözne, her zaman sanatın, kültürün merkezi olmuştur” ifadelerini kullandı.

“SELMA ABLAMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ”

 

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, bu etkinliği Mersin Polifonik Korolar Derneği Başkanı Selma Merze Yağcı’nın katkılarıyla gerçekleştirdiklerine dikkat çekerek, Yağcı’nın Mersin’e uluslararası bir müzik festivali kazandırdığını da söyledi.

Başkan Yılmaz; “Belediyemizin de destek verdiği 20. Mersin Uluslararası Müzik Festivali’ni yaptık. Böyle kurumsal ve uluslararası etkinliğin gerçekleştirilmesini, dünyanın birçok yerinden sanatçıların Mersin’e gelmesini sağlayan kıymetli Selma ablamıza Mersin adına, Toroslar adına ve Toroslar Belediye Başkanı olarak teşekkür ediyorum. Selma ablamız, Mersin’in kurtuluşunda, Mersin’deki kuvayi milliye mücadelesinde görev almış Merzeci ailesinin bir mensubudur. Ayrıca hayatı boyunca sanatla, müzikle uğraşmış, müzik eğitimi vermiş ve müzik eğitim alan gençlere burs vermiş bir sanatçıdır. Bunun için de kendisine teşekkür ediyorum. Konserde emeği geçen tüm arkadaşlarımıza, sanatçılarımıza da sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun” diye konuştu.

Başkan Yılmaz’ın konuşmasının ardından Mersin Polifonik Korolar Derneği Başkanı Selma Merze Yağcı’nın söylediği “Hey Onbeşli Türküsü” büyük alkış aldı.

Daha sonra, koro şefi Mehmet Erkoç’un yönetiminde sahneye çıkan koristler de birbirinden güzel eserler seslendirerek, Mersinlilere unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşattı.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?