TÜRKİYE CUMHURİYETİ FABRİKA AYARLARINA GERİ DÖNMELİDİR

TÜRKİYE CUMHURİYETİ FABRİKA AYARLARINA GERİ DÖNMELİDİR

Şavaş Yıllarında 1923-1938 arasında Türkiye’de 46 fabrika kuruldu. 1938’de Türkiye üç beyaza, yani una, şekere ve beze muhtaç değildi. Türkiye’nin ayağa kalkabilmesi için yeniden üretmekten başka çare yok. Bu da sadece ‘Atatürk Cumhuriyet’nin hayata geçirilmesiyle mümkün olur.

Mustafa Kemal Atatürk o kadar ileri görüşlü bir lidermişki bir yandan vatanı kurtarma mücadelesi verirken, bir yandan halkının gelecegini düşünmüş.100 yıl geçmesine rağmen, Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşlarının Halkımız için yaptıkları hunharca,acemice,israf ile çarçur edilmesine rağmen bitmiyor,bitirilemiyor.Cumhuriyet dimdik ayakta duruyor.Ancak yapılan bu kritik hatalar geri dönüşü olmayan koca bir delik açmaya başladı ülkemizde.

Özellikle izlenilen kutuplaştırma politikası insanların birbirinden uzaklaşmasını duygu karmaşası yaşamalarını,Milli Birlik ve Milliyetçilik Özelliklerini Gölgeledi.Oysaki Mustafa Kemal Atatürk Milliyetçilik için şunları söylemişti;”Kendilerini aynı milletin üyesi sayan kişilerin duydukları, bir arada, aynı sınırlar içerisinde, bağımsız bir hayat sürmek ve teşkil ettikleri toplumu yüceltmek isteğidir. Atatürk Milliyetçiliği kaynağını Türk Milleti’ne olan sevgi, inanç ve güvenden almaktadır, birleştirici ve toplayıcı nitelikte ve millet yararınadır.”

Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği en kıymetlisi gençlerin en büyük hedefi yurt dışına gidip geri dönmemek olmuş.Ekonomik olarak zorlukların yanında,Milliyetçilik duyguları izlenilen kutuplaştırma politikaları sonucu körelen gençler ülkemizde kendilerine bir gelecek hayal edemez oldular.

Cumhuriyet en kısa zamanda fabrika ayarlarına geri dönmeli,üretim ekonomisine tekrar geçmeli, Atatürk inkilapları pusula olarak görülüp devletin kurumları eski vasfını kazınıp kişiye iş degil,işe kişe alınmalı liyakat ve tecrübe esas alınmalı gerçekci politikalar ile Türkiye öncelikle kendi halkının gençlerinin güvenini geri kazanıp Cumhuriyet rotasına geri dönmelidir.

Bir konu daha varki! Mülteci konusu fazla söyleyecek bir şey yok bu konuda.Misafirlğin kısa olanı makbuldur.Göçmen dostlarımızın Ülkerinde savaş bitmiştir.Türkiye toplama kampıda degildir.Haklımızın Büyük çoğunluğu bu durumdan rahatsızdır.En kısa sürede misafirlerimizin vatanlarına dönmeleri elzem ve zaruridir.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?