Türkiye İşçi Partisi’nden ‘tek ve ortak aday’ vurgusu

Türkiye İşçi Partisi’nden ‘tek ve ortak aday’ vurgusu

İYİ Parti lideri Meral Akşener’in yaptığı konuşmanın ardından Türkiye İşçi Partisi’nden açıklama geldi. TİP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), “Kendi çıkarlarını ülkemizin kurtuluşundan daha fazla önemseyen, önümüzdeki seçimleri pazarlık ve şantajla siyasi rant elde etmek için kullanan, şimdiye kadar beslendikleri halk iradesini Saray karşısında zayıflatan tüm girişim ve niyetler çökmeye mahkumdur… Halkımız Saray karşısındaki iradesini ve kararlılığını koruyacak, AKP-MHP ittifakının karşısına ilkelerde uzlaşmış olarak, tek ve ortak bir adayla çıkmayı başaracak, böylelikle 20 yıllık karanlığa son verecektir” açıklamasını yaptı.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in açıklamalarının ardından bu akşam sosyal medya hesabından yazılı bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, “Kendi çıkarlarını ülkemizin kurtuluşundan daha fazla önemseyen, önümüzdeki seçimleri pazarlık ve şantajla siyasi rant elde etmek için kullanan, şimdiye kadar beslendikleri halk iradesini Saray karşısında zayıflatan tüm girişim ve niyetler çökmeye mahkumdur” denildi.

TİP MYK tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

“ÜLKEMİZ BU SALTANATTAN BİR AN ÖNCE KURTULMALIDIR”

“Türkiye, tarihinin en önemli seçimine yaklaşıyor. Şimdiye kadar halka karşı İşledikleri tüm suçların üzerinin örtülmesi, buna yeni suçların eklenmesi ve baskıcı yağma politikalarının sürdürülmesi için bu seçimler Saray iktidarının beka sorununa dönüşmüştür.Türkiye, Saray’ın bekası ile ülkemizin geleceği arasında bir yol ayrımına gelmiştir. Türkiye İşçi Partisi her zamanki sözünü söylemeye devam etmektedir: Ülkemiz bu saltanattan bir an önce kurtulmalıdır. Bu kurtuluşun biricik öznesi ise halkın kendisidir.

“RANT ELDE ETMEK İÇİN KULLANILAN TÜM GİRİŞİM VE NİYETLER ÇÖKMEYE MAHKUMDUR”

Kendi çıkarlarını ülkemizin kurtuluşundan daha fazla önemseyen, önümüzdeki seçimleri pazarlık ve şantajla siyasi rant elde etmek için kullanan, şimdiye kadar beslendikleri halk iradesini Saray karşısında zayıflatan tüm girişim ve niyetler çökmeye mahkumdur. 

“HALKIMIZ, AKP-MHP İTTİFAKININ KARŞISINA TEK VE ORTAK BİR ADAYLA ÇIKMAYI BAŞARACAK”

Saray iktidarını yenmek, saltanat sevdalılarını çöreklendikleri mevkilerden indirmek, şimdiye kadar işlenen suçların hesabını sormak ve güzel bir geleceği el birliğiyle inşa etmek; bütün bu tarihsel ve zorlu görevler bir kez daha halkımıza düşmüştür. Halkımız Saray karşısındaki iradesini ve kararlılığını koruyacak, AKP-MHP ittifakının karşısına ilkelerde uzlaşmış olarak, tek ve ortak bir adayla çıkmayı başaracak, böylelikle 20 yıllık karanlığa son verecektir. 

“PARTİMİZ, ÜLKEMİZİN KURTULUŞU İÇİN ÜZERİNE DÜŞEN HİÇBİR SORUMLULUKTAN KAÇMAYACAK”

Kimler, hangi hesapları güderse gütsün. Partimiz, ülkemizin kurtuluşu için üzerine düşen hiçbir sorumluluktan kaçmayacak, bu sorumluluğun tüm muhalefet aktörleri içinde güçlenmesi için çabasını esirgemeyecektir. Türkiye İşçi Partisi, halkın iradesine güvenmeye ve halkın çıkarlarını temsil etmeye devam edecektir.”

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?