Ümit Özdağ’dan “bakanlık talebi” iddiasına yanıt geldi: Kavram olarak geçmedi

Ümit Özdağ’dan “bakanlık talebi” iddiasına yanıt geldi: Kavram olarak geçmedi

Ata İttifakı bileşeni olarak cumhurbaşkanlığı birinci turunda Sinan Oğan’ı aday gösteren ve ikinci turda Millet İttifakı adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı alan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, kararını açıklamadan önce görüşmeler gerçekleştirdiği AKP’den bakanlık istediği yönündeki iddiaya yanıt verdi.

Destici: Özdağ’ın birkaç bakanlık talebinde bulunduğunu biliyoruz

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici de CNN TÜRK’te yaptığı açıklamada, AKP’nin bakanlık pazarlığına oturmayınca Özdağ’ın Kılıçdaroğlu’nu desteklediğini öne sürmüştü. Destici, “AK Parti ile yaptığı görüşmede de Özdağ’ın birkaç bakanlık talebinde bulunduğunu biliyoruz. AK Parti tarafından da bu teklifin reddedildiğini biliyoruz. AK Parti bunu kabul etseydi belki de bugün Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a bir destek açıklanacaktı” demişti.

Erdoğan: Ümit Özdağ bizden İçişleri Bakanlığı’nı istemiş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdogan da CNN Türk’e verdiği röportajda Özdağ’ın, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda kendisini destekleme karşılığında İçişleri Bakanlığı görevini istediğini söylemişti.

Özdağ’dan açıklama

Özdağ, dün katıldığı Habertürk canlı yayınında konuya ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı:

“Bugün Mustafa Destici demiş ki Ümit Özdağ AK Parti’den de bakanlık istedi. Gizli bir şey değil bu, evet. Biz Ak parti ile görüşmelerimiz sırasında ortaya bir şart koyduk, 13 milyon sığınmacı ve kaçak dönecekler vatanlarına. Ve biz bunun dışında bu sürecin içerisinde yer almayız. (Bakanlık iddiası için ne söylüyorsunuz?) Bu işi siz yapamazsınız, biz yaparız, biz burada görev alacağız bu süreçte ve bu geri dönüş sürecini yöneteceğiz. Kavram olarak bakanlık geçmedi ama netice itibariyle bu süreci yönetecekseniz bu sürecin içerisinde fiilen yer almamız lazım. Bakanlık diye telaffuz etmedik.”

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?